1. Home
  2. Community
  3. soniaverschuere
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

"Oh boy, als je een bakmadam/bakman bent, dan wil je deze ontbijtrepen zeker op je lijst zetten. Niet alleen zijn ze een fijne afwisseling van je standaard ontbijtje, maar ze zijn ook nog eens ongelofelijk lekker, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten & zijn super gemakkelijk om te maken. En het beste van al? Ze zijn gemaakt met lekker veel kiwi!Ben jij een kiwi lover? Ik alvast wel! Zeker als ze wat gerijpt en lekker zoet geworden zijn, zoals de Zespri Sungold waar ik dit recept mee maakte. Zo fris & zoet tegelijk! Wie is er nog fan van deze gele variant op de traditionele kiwi? Voor dit recept maakte ik er een heerlijke confituur mee met maar drie ingrediënten en wauw: zo lekker! Heerlijk zoet en perfect van textuur. Ik heb meteen een dubbele portie gemaakt zodat ik hem ook nog door mijn yoghurt kon roeren of op mijn boterham kon smeren nadat ik deze repen gemaakt had." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Bron: www.C1000.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Slank, vegetarisch recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Slank, vegetarisch recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

2 blokjes groentebouillon 1 bloemkool, in roosjes 2 preien, in ringen 500 gaardappelen, in plakjes 200 mlslagroom 2 eieren 1/2 bosje bieslook, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt 100 gjong belegen kaas, geraspt 50 gboter peper - zout …  Lees verder »

Echt een overheerlijke en kerngezonde visschotel met een Mediterraans tintje. Spartelverse Kabeljauwfilet (twee dagen geleden zwom hij nog) met Noorse garnalen, tomaat, citroen, visbouillon en peterselie, Provencaalse roerbak met courgette en heerlijke gebakken baby krieltjes gekruid met tijm, oregano, peterselie, zeezout en knoflook. Niet erg moeilijk om te maken, snel klaar en zo lekker om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Heerlijke saus bij kalkoen of wild. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Hutspot in een Engels jasje! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Opgerolde zweedse broodjes met een boter-kaneelvulling. 4 oktober: Nationale Kanelbullardag in Zweden! Er zijn heerlijke (ook hartige) variaties te bedenken op kanelbullar. Kijk hiervoor op recepten.weebly.com onder `bakwerk`. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

Hartig taartje, snel te bereiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

150 gram geitenkaas 3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven 125 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei 1 dl melk 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels fijngehakte peterselie zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is weer een crumble recept van mij, heel lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Mexicaanse saus gemaakt van Advocado en geschrikt bij elk Mexicaans gerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

600 gr. geschilde aardappelen 50 gr. boter of margarine 2 grote schoongemaakte en kleingesneden uien. 300 gr. mager vlees 2 dl. magere vleesjus of bouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels 1/2 el. bloem zout, peper 2 grote geschilde en in plakjes gesneden zachtzure appels 1 el. paneermeel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Ronduit heerlijk brood en pizzadeeg die vanuit dezelfde starter worden gemaakt. Deze twee zijn gemaakt met instant gist en waren allebei voortreffelijk. Het brood kan een kind van 4 maken en verslaat de meeste bakkerijen! Het oorspronkelijke recept van Jim Lahey is de wereld rondgegaan met eenaantal variaties. Enorm luchtig en een super krokante korst. Jeff Varasano heeft een recept voor een topper van een pizzadeeg dat een heel lekkere "char" geeft. Het geheim zit in de hoge hoeveelheid water, wat het deeg laat uitzetten. Je kunt (en moet, vanwege het rusten) het pizzadeeg 1-6 dagen in de koelkast laten liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Portobello`s kunnen met van alles en nog wat gevuld worden. In dit geval vullen we de paddenstoelen met een kaasmengsel. Experimenteer gerust met alle kazen die je maar lekker vind, want de meeste soorten kaas combineren goed met de smaak van de portobello`s. Varieer bijvoorbeeld eens met camembert of mon chou. Dit recept is een voorgerecht of vegetarisch bijgerecht voor twee personen. Mocht je geen rookplank (ovenplank) hebben, leg de portobello`s dan op een bakplaatje en volg verder gewoon het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top