1. Home
  2. Community
  3. snuikje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Al heel lang geleden maakte mijn moeder haar eigen kruidenboter. Zij deed dat niet volgens het standaard recept, maar juist met een onverwachte maar heerlijke combinatie van specerijen en kruiden.   …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

30 g boter 300 g kipfilet (scharrel), in stukjes 1 ui, gesnipperd 1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes 2 kippenbouillontabletten 2 x 500 g prei 2 el gedroogde tijm 2 el grove mosterd 1 beker slagroom (250 ml) 1 liter water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

250 gr. Sperziebonen, gekookte 1 el. Mosterd, fijne 4 el. Olijfolie 150 gr. Spek, in reepjes 4 st. Eieren 50 gr. Zalm, gerookte, in blokjes 50 gr. Doperwten 50 ml. Room 1 wat Peper 1 wat Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

200 g. bloem 200 g. boter 4 eieren 1/2 theelepel Backin (Oetker) 80 g. geraspte Parmezaanse kaas ca. 1 dl. lauwe melk snufje zout 4 eetlepels groene pesto 200 g. Mascarpone  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere marinade voor vlees en vis voor op de BBQ …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een lekker en gemakkelijk te bereiden recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd. 12 dikke plakken kipfilet. 8 plakken bacon, even gebakken. 2 tomaten in plakken. mayonaise of slasaus. 4 grote augurken. ijsbergsla. 8 tandenstokers. …  Lees verder »

Dit hapje kan natuurlijk ook tijdens de lunch gegeten worden of zomaar tussendoor. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Overheerlijke satesaus!!!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Neem een stuk of zes rijpe tomaten. Snijd ze in stukjes Snijd dan vier sjalotjes goed fijn. Meng het geheel met een lepel olijfolie en een lepeltje azijn. een beetje peper en zout erbijvoegen. Klaar. lekker voor bij de barbecue …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Rijstsalade met paprika en perziken mmm héérlik!!! Lekker met pittige vlees soorten op bbq. Deze salade is een familie recept en dit was onmisbaar bij onze "braaivleis" vroeger thuis.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

1 liter natriumarme kippenbouillon 50 gr rijst 200 gr prei peterselie peper natriumarme aroma …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top