1. Home
  2. Community
  3. snoekbaars2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke romige eiersalade. Extra lekker door de kappertjes en de kleine cocktail-augurkjes die er in verwerkt zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

600 g kastanjechampignons 1 flinke ui 1 tot 2 teentjes knoflook 50 g boter 150 g rookspek in reepjes 1 theel. gedroogde dragon 1 theel. gedroogde tijm 0.12 l kippenbouillon of gevogeltefond 0.12 l droge witte wijn 200 gram crème fraîche allesbinder of aangeroerde maizena zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een ouderwets recept en druist met de lange bereidingstijd een beetje in tegen de moderne kookprincipes. Dit is wel de manier om rode kool echt lekker te krijgen. Met een beetje appelmoes erbij vinden de kinderen het ook heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

RECEPT VOOR 3 - 4 Potten. Er worden 3 kleuren paprika gebruikt omdat dat er mooi uitziet. 1 kleur paprika's gebruiken maakt voor de smaak geen verschil. Gele en rode paprika's veranderen nauwelijks van kleur, de groene worden wat minder mooi van kleur (zo'n beetje 'leger'-groen ).BEREIDINGSTIJD (1e dag): circa 45 minuten BEREIDINGSTIJD (2e dag): circa 20 minuten …  Lees verder »

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Heerlijke jam van verse en een paar gedroogde abrikozen. De gedroogde abrikozen maken de smaak nog intensiever. De amaretto geeft net dat beetje extra. Een aanrader! De hoeveelheid levert ongeveer 5 potten jam. Natuurlijk afhankelijk van de grootte van de potten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

(eigen foto) Ik had een flinke halve bloemkool over en prei, ham en hardgekookte eieren. Dan ga je iets verzinnen en ontstond dit heerlijke recept, waarvan mijn man zei: dit eten we toch zeker nog wel eens!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gepekelde kip, gegrild of gewoon uit de oven, is de lekkerste manier om kip te maken. Door het pekelen blijft de kip mals en sappig en zal niet droog worden. Net zo lekker als in een goed restaurant en helemaal niet moeilijk. Pekelen is een vorm van marineren, waarbij vocht in het vlees trekt en uiteindelijk niet droog wordt tijdens het bereiden. Daarom gebruik je dus relatief grote hoeveelheden smaakmakers in de pekel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Koreaans

Sambal badjak kan lang worden bewaard en het is echt pittig. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Uit een oud Margriet kookboek uit de 50er jaren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Uitgenodigd op de koffie bij de buren (Kaffee und Kuchen!). Zelf snel een lekker taartje gebakken van de pruimen (kwetsen) die ik had ingevroren eind vorige zomer. De taart was verukkelijk! In de taart zit geen boter, maar hij wordt gebakken met zonnebloemolie. Natuurlijk een eigen draai gegeven aan het eigenlijke recept. De amaretto, de custard en de amandelschaafsel was mijn eigen inbreng. Je kunt hiervoor ook pruimen uit een pot (goed uitgelekt) of gedroogde pruimen gebruiken. Ik zou de gedroogde pruimen dan een nachtje voorweken, bijvoorbeeld in de amaretto. (Kan ook in appelsap of water!) Ik heb de taart afgelopen zondag weer gebakken. Weer een succes! De taart is met stukjes appel ook heel lekker denk ik! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijke hartige kaasrolletjes die je op elke manier kunt vullen. Laat je eigen fantasie meespelen. Lekker bij een kopje soep of een warm hapje bij de lunch, maar ook heerlijk bij de borrel! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een lekker bijgerecht, ook geschikt voor een vegetarisch menu …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Een heel simpel deegbereidseltje, eigenlijk opgediend bij ieder gerecht met jus. Een beetje snoepen eigenlijk. Het heeft trouwens niets met pudding te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

8 tartaartjes 2 rode uien 1 eetlepel appel- of perenstroop 6 eetlepels runds- of gevogeltefond 2 eetlepels boter 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 10 cl La Trappe Bockbier peper en zout …  Lees verder »

Top