1. Home
  2. Community
  3. smulvogel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze Griekse Bietensalade is naar een traditioneel recept van de moeder van Theo. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Recept van Cas Spijkers koken met sterren een overheerlijke kroket. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

225g bloem 30g verse gist of 1 zakje gedroogde. 10g witte basterdsuiker 4g geraspte schil van 1 citroen 30g boter 150ml melk 50g rozijnen, geweekt in water 50g pijnboompitten 50g stemgember, fijngehakt 50g chocolade, grof gehakt 100g amandelspijs 1 ei, losgeklopt poedersuiker …  Lees verder »

Schitterend gerecht vind ik zelf, maar ik ben dan ook een beetje een bourgondi? …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip. Als hoofdgerecht voor 2 en als bijgerecht voor 4 personen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Pastasalades passen prima in een slank menu, omdat er geen (calorierijke)saus gebruikt hoeft te worden. Hieronder een aantal ideetjes voor slanke salades …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Salade 1 op basis van wortelen, Salade 2 op basis van bietjes en Salade 3 op basis van komkommer en radijs. …  Lees verder »

Drabbelkoeken worden al zo'n 3 eeuwen in Friesland gebakken. De ronde, brosse koeken zijn een Sneeker specialiteit en worden verkocht in fraaie blikken met een afbeelding van de Sneeker Waterpoort erop. De drabbelkoeken zelf maken, kan natuurlijk ook. Nodig daarvoor is onder andere een speciaal drabbelkoektrechtertje met 3 dunne ruitjes in plaats van een. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Bitter, zout en zuur. In dit gerecht komt deze heerlijke combinatie van smaken heel goed naar voren. Het grillen van de witlof geeft dit gerecht een heel spannende smaak. Eet deze witlof bij gegrilde vis of een mooi stukje varkensfilet. Wij hebben het gegeten, en het is overheerlijk, heel apart.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Boterkoek zoals mijn oma me geleerd heeft te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

90 gram zachte roomboter - 70 gram witte basterdsuiker 1 theelepel geraspte citroenschil - mespunt zout - 2 theelepels melk - 125 gram gezeefde bloem - 1 1/2 gram gezeefde bakpoeder - 50 gram krenten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pasta met een verassende saus van gerookte zalm en feta …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een erg eenvoudig en zeer lekker wildgerecht van topchef Peter Goossens ***waar U zeker succes mee zal hebben bij Uw gasten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Portabella`s zijn eigenlijk reuzenchampignons. Ze worden ook wel portobello`s genoemd. Een gevulde portabello kan een volwaardige vleesvervanger zijn. Voedingswaarde per persoon: eiwit 18g; vet 31g; koolhydraten 14g; kcal (kJ) 410 …  Lees verder »

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!! …  Lees verder »

Een frisse witlofsalade met appel, druiven en kaas in kerriedressing …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

富永海醬 Chinees omelet met als vulling, gaar krab of garnalen of sardines (in tomatensaus) of ham of varkensvlees of rundergehakt. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

450 gr witte kool 50 gr wortel 300 ml azijn 150 ml water 75 gr suiker 2 theel. kurkuma …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top