1. Home
  2. Community
  3. smulpixel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

3 zakjes koekkruimels (te verkrijgen bij stroopwafelkraampjes) 1 pak stroopwafels 80 ml Baileys 8 gelatineblaadjes 1 espresso 500 ml (vanille) yoghurt 250 ml slagroom (stijfgeklopt) 75 gram boter 1/3 theelepel Stevia STAR …  Lees verder »

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Recept van een oud-collega …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Gekregen van mijn wandelvriendin …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

275 gr. worteltjes geraspt, 5 eieren dooiers en witten gescheiden de witten stijfgeslagen, 300 gr suiker, 1/2 citroen de schil geraspt, 300 gr geblancheerde amandelen geschaafd, 60 gr bloem, 1 thl. bakpoeder, 2 thl. jam, liefst abrikozen aangelengd met 1 thl. water, 8 kleine marsepeinen worteltjes Citroenglazuur: 160 gr poedersuiker, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. water. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top