1. Home
  2. Community
  3. smullen-met-de-kerst
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ouderwets lekkere garnalencocktail! Bron: NRC Handelsblad (M) van 06-08-2005. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

200 gr bloem 150 gr boter 80 gr witte basterdsuiker 1 eetlp melk 8 gr bakpoeder een beetje zout afwerking ei grove suiker geschaafde amandelen …  Lees verder »

Varkensham,rondebil Azijn kruidnagels Laurierblad Thijm Foelie zout Spaanse peper of Chilliepoeder boter zure appelstroop bouillonpoeder bloem Ik heb het zo gedaan omdat ik dit gewoon op mijn gevoel maakt en uiteraad smaken verschillen,Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat. veel su6 …  Lees verder »

1-2 dikke wortels (ongeveer 250 g), zout, 1 limoen, 2 knoflooktenen, 1 bos koriander, 4 dunne kalfsschnitzel a ongeveer 125 g, vers gemalen peper, 2 el olijfolie, ? Madeirawijn, eventueel bloem om de saus te binden.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

2 eetl. Dijonmosterd2 eetl. gesmolten boter1 eetl. honing35 gr. verse witbroodkruimels40 gr. fijngehakte pecannoten1 eetl. fijngehakte peterselie450 gr. verse zalmzoutpeper2 limoenen in dunne partjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

100 gr. boter80 gr. honing2 eieren100 gr. bloem1 theel. bakpoeder mespuntje zout100 gr havermout80 gr. walnoten1 1/4 dl. melk150 gr. rozijnen mespuntje kaneelmespuntje anijspoeder …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Alle grootouders bij elkaar'.Bron: Volkskrant Magazine 20-12-2003 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

- 2 rode uien - 1 bos wortels - 500 gram pastinaken - 1 kilo vastkokende aardappels (bijvoorbeeld roseval) - olijfolie - 2 teentjes knoflook - 5 eetlepels honing - 2 eetlepels mosterd - scheutje whisky - 1 gekookte ongemarineerde beenham (ca. 1 1/2 ? 2 kg)  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

? 1 kilo fricandeau (met een dun laagje vet) ? 6 schijven ananas ? 250 g bruine basterdsuiker ? 4 eetlepels citroensap ? 2 theelepels kaneel ? 1 eetlepel citroenrasp ? 1 deciliter honing …  Lees verder »

3cm verse gemberwortel, 1 Spaanse rode peper, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels sherry medium, 6 eetlepels zonnebloemolie, 1 beenham naturel(ca. 550g), 1/2 zak mihoen, 2 bosuitjes, 4 eetlepels sesamzaad, 1 bosje verse koriander. …  Lees verder »

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.  …  Lees verder »

Feestelijk : een soep om je tafelgenoten culinair te verrassen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

4 entrecotes a 175 g 2 sjalotjes 1 theelepel groene peperkorrels 2 theelepels grove mosterd 2 eetlepels cognac 2,5 dl ( Griekse) yoghurt of 1,5 dl slagroom + sap van 1,5 citroen zout en vers gemalen zwarte peper  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

6 kruidnagels - 1 citroen - 1/4 liter water - 150 gram basterdsuiker - 1 liter rode wijn - 6 schijfjes citroen  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

10 kruidnagels - 1 sinaasappel - 1/4 liter water - iets foelie - een stukje pijpkaneel - 100 gram suiker -1 liter rode wijn  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor en na de kerstdagen smaken ze ook lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

150 gram rode Franse vruchtjes of 100 gram rozijnen en 50 gram krenten - 200 gram boter - 200 gram suiker - 3 gram zout - 4 eieren - 200 gram bloem - 2 lepels rum - Garnering : eiwitglazuur van 175 gram poedersuiker - zilverpilletjes - sukade - dik rood glazuur van 25 gram poedersuiker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top