1. Home
  2. Community
  3. smartha
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een (h)eerlijke tjokvolle boterham op een zomerse avond. In 20 minuetn klaar en dan was het voor ons in elk geval smullen geblazen. Zalm en avocado gouden duo en smaakt perfect. Bovendien stikkvol gezonde , goede vetten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Ik zocht een nagerecht voor Pasen en dan is iets met advocaat nogal voordehand liggend. Dit idee kwam ik, in meerdere uitvoeringen, op internet tegen en ik heb er mijn eigen (glutenvrije) variant op gemaakt. Voor de bodem zijn Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) de meest logische optie, maar Bastogne koeken of zelfs gewoon met (glutenvrije) spuculaasjes is dit nagerecht ook heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Zelfs ik als vleeseter vindt dit prima te haggelen , prima voor een flexdagje of als je vega vriendjes en vriendinnetjes komen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Niet alleen heerlijk maar bovendien ook nog eens erg gezond is deze ovenschotel van zalm met paprika en broccoli. Je maakt even het sausje en verder is het een kwestie van alles in de ovenschaal doen en even in de oven zetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Niet alleen de Gluhwein en Reibekuchen zijn de specialiteiten van de kerstmarkten ook de champignons met knoflooksaus doen aardig mee in het rijtje 'lekkers van de kerstmarkt'. Het is een beetje via de Duitse kerstmarkten naar ons land gekomen en als je een kerstmarkt in het zuiden van het land bezoekt staan er zelfs Duitse kraampjes met deze lekkernijen. Geen probleem want onze oosterburen kunnen er wat van. Ik ben gaan zoeken op Duitse kooksites en uit enkele recepten met daaraan de bewerking van mijzelf is dit recept ontstaan. Niet met de bedoeling om ermee op een (kerst)markt te gaan staan maar om voor mezelf te onthouden  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Ik was aan de beurt voor het organiseren van de koffiemiddag met een aantal buurvrouwen. Eén in de 4 weken komen we bij elkaar om eens lekker bij te praten. In Duitsland is het dan altijd "Kaffee und Kuchen". (Koffie met taart) Ik zocht naar een snel te maken en bakken taart en stuitte op dit recept. De taart viel erg in de smaak.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht maken. Gezien de tijd van het jaar en met het regenachtige weer is een lekkere stoofpot op het fornuis natuurlijk heerlijk. Door de abrikozen die ik wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken. TIP: Maak met dezelfde moeite een grote pan want de 2e dag is het nog lekkerder. Ook kun je prima een portie invriezen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Ik heb deze stoofpot in mijn slowcooker gemaakt en later overgedaan in een hapjespan. Gemakkelijker opdienen. Ik heb zoetzure zilveruitjes gebruikt waardoor het vlees extra zacht wordt. In andere recepten worden ook welkleine augurkjes gebruikt, maar die worden zacht en dat vind ik niet lekker. Het lekkerst is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt. Je kunt hem eten met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen. Wij hebben dit gegeten met spätzle en een lekkere salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke romige hutspot met ertussen een laag pittig "Oosters" gekruid gehakt. We vonden dit heerlijk. Deze hutspot kun je ruim tevoren maken en dan in de oven voor lekkere knapperige laag gesmolten kaas òf - als je niet van kaas houdt- een knapperig laagje van paneermeel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dankzij de reclame - geen idee meer waarvan, zal wel van Unox zijn.. - deze variant eens gemaakt. En lekker!!! Totaal anders, maar bij ons komt ie echt wel vaker op tafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zo lust iedereen andijvie. Lekker pittig gekruid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

dit recept heb ik gevonden op Facebook bij , 'De Markthal uw Vers Polier". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras "  moeten heten...... Ik dacht nog kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien wel net zo lekker. Dit is het derde Wereldgerecht van de 11 van Project Gezond. Gemakkelijk te bereiden en erg smakelijk. https://www.projectgezond.nl/kip-madras/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer hebben we heerlijk gegeten van deze lekkere Inidisch gekruide spitskool met gerookte kipfilet. Gezond en lekker. Met rijst of mihoen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember. ( Volgende keer ga ik voor vers gesnipperde gember) Knoflook en sjalot meestoven en op het laatst de rode peper erbij. Ik serveerde dit gerecht met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1465631/Komkommersalade-met-een-oosters-tintje en deze salade , dat  er qua ingrediënten uitstekend bij paste en smaakte.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks
Top