1. Home
  2. Community
  3. slowfoxfood
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een lekker pittige ovenschotel met een Indonesisch tintje. Kan goed van tevoren klaargemaakt worden. Kan ook vegetarisch, dan gebruik je tofu ipv gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

50 gram boter of margarine 250 gram bloem 60 gram suiker 2,5 tl bakpoeder zout 2 eieren 1,5 dl mel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Simpel "taartje" van ei in ham, lekker bij lunch of ontbijt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een zacht room dessert met een lichte vanille en sinaasappel smaak. Geserveerd met een aardbeiensaus met een vleugje balsamico azijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

270 gr bloem 3 eetlepels suiker 1 zakje bakpoeder 2,5 dl melk 1 ei 4 eetlepels plantaardige olie 30 gr amandelschaafsel 1 eetlepel donkere basterdsuiker of kristalsuiker eventueel 2 eetlepels halfzoete jam,bv aardbeien of rozenbottle …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Na veel verschillende cupcake recepten te hebben uitgeprobeerd, ben ik zelf gaan experimenteren en dit recept is eruit gekomen. Met dit recept maak je heerlijk luchtige en volle cupcakes. Zie ook hieronder een recept voor botercrème. Deze kun je op de cupcakes doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Superlekkere appel kaneel cakes met een toef van vanille botercreme …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes …  Lees verder »

De smaak van de paling komt uitstekend tot zijn recht in deze salade. Je hebt niet veel nodig voor een heerlijk resultaat. Eet je liever geen gerookte paling kies dan voor gerookte forelfilet.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept staat in SMULT, uitgave 05 Herfst 2014. Ik heb het recept overgenomen zoals in het tijdschrift. Ik heb nog gezocht of het recept al op Smulweb stond, maar ik kon het nergens vinden. Wij hebben dit vandaag gegeten en hebben ervan geSMUL(D)T. Ik heb de vis - zoals aangegeven in Smult - niet in rolladetouw gebonden. Vond ik eigenlijk niet nodig. Verder het hele recept gevolgd. Volgende keer laat ik de vis iets korter in de oven van de 25 minuten die zijn genoemd in het recept. De vis was daardoor iets aan de droge kant. Ik vind 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte) voldoende. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik kreeg dit recept van onze vriend Ted uit Nottingham. De echte naam is eigenlijk Nottingham Gingerbread maar bij bread denken wij  gelijk aan brood en het is geen brood. De cake moet zacht en kleverig zijn en de structuur ligt een beetje tussen ontbijtkoek en cake. Na een paar dagen is hij inderdaad lekker kleverig  maar langer dan een paar dagen heeft deze cake het niet gered want toen was hij op! De 1e keer had ik (per vergissing)  in plaats van Bicarbonate of soda (Bicarbonaat)  gewoon bakpoeder gebruikt en hem wat te lang in de oven laten staan. De cake was laag en vast maar  lekker van smaak, hij leek wat op ontbijtkoek. De 2e keer heb ik de cake in een cakevorm gebakken en bicarbonaat gebruikt. De cake  smaakte super lekker en was al wat kleverig. Bij dit recept zal je dus fotos van twee verschillende cakes zien,  hetzelfde recept gebruikt  met het onbenullige verschil van bakpoeder en iets te lang in de oven en bicarbonaat en op tijd uit de oven.  Ik heb de Engelse maten omgezet vandaar dat de hoeveelheden een beetje vreemd overkomen maar ze kloppen precies.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is het authentieke recept zoals het ooit bij toeval door een kok van de jongerensoos in Venray is ontdekt door de restjes van een chinees-indische rijsttafel bij elkaar te doen en op te warmen. Je kunt er eindeloos op varieren. Gewoon doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top