1. Home
  2. Community
  3. skwirrel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

Jam van amberbier uit de ardennen. Voor 3-4 potjes van 250 gram of 2 potten van 450 gram. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

AYVA RECELIHeerlijk op brood of als vulling voor koekjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

1,4 kilogram moesappels, geschild, geboord, in dunne schijfjes gesneden, 600 mililiter water, geraspte schil en sap van 2 citroenen, 1 theelepel gemberpoeder, 1,4 kilogram suiker, 125 gram gehakte gemberbolletjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Favoriet bij mijn kinderen, neefjes en nichtjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

In het Midden-Oosten krijgen gasten kommetjes met allerlei exotische jam aangeboden, waarvan ze met een lepeltje kunnen proeven, na de maaltijd of tijdens de ochtend koffie.Deze jam is ook erg lekker op de boterham of op broodjes, als saus voor ijs of door volle yoghurt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Bron: de Hollandse Pot …  Lees verder »

Je eigen mosterd maken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

De moeite waard om eens te proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

60 gr zwarte mosterdzaad, 60 gr gele mosterdzaad, 15,5 cl appelazijn, 15,5 cl whiskey, 1/2 dl honing, 1 eetlepel nootmuskaat, 1 eetlepel zout, 4 eetlepels water. Indien extra hete mosterd gewenst is gebruik dan mosterdmeel i.p.v. zaad en voor een extra grove mosterd wordt een dubbele hoeveelheid zaad gebruikt. …  Lees verder »

Deze chutney smaakt heerlijk bij wild of bij gegrilld vlees, in de koelkast is de chutney 2 maanden houdbaar. Een korte toelichting op kardemom. Kardemom is afkomstig van een struik, die familie is van de gemberstruik. Als specerij gebruiken we de zaden in de zaaddoosjes. Kardemom is zeer kruidig en aromatisch van smaak, die zowel aan kaneel als aan kruidnagel doet denken. Kardemom wordt veel in warme wijndranken en in koffiedranken gebruikt en kardemom is een onderdeel van kerriepoeder. Engels: Cardamom, Frans: Cardamome, Duits: Kardamome. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

KAYISI RECELI …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Het recept van authentieke sambal zoals mijn ibu die maakte in Indonesie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijk op toast bij het ontbijt. Ziet er schitterend uit, bleek goud, helder en doorzichtig, heerlijk met wat gember erin! …  Lees verder »

Omdat ik paddestoelen ga kweken heb ik alvast een recept gezocht waar ik vanwege de te verwachten oogst gebruik van kan maken. Je kan het ook maken als er een aanbieding van champignons is! …  Lees verder »

Geef dit zoetzuur bij kipfilet, of maak er een gehaktbal bijzonder mee. De tomaten moeten minstens de grootte van een flinke walnoot hebben, anders zijn ze niet te gebruiken omdat ze bitter smaken. …  Lees verder »

Dit is een van de vele fantastische relishes van de Indiase Bene Israel. Hij wordt gebruikt als een vulling of als saus bij vis, maar past ook bij koude vleesgerechten. Hij zo lekker dat je hem gewoon zo, met brood, zou willen eten. Er zijn veel verschillende versies. Deze is van Sophie Jhirad. In India wordt vers geraspte kokos gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Joods
Top