1. Home
  2. Community
  3. sjitje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijk recept van Nigella Lawson, die het "comfort food" noemt, zegt dat niet genoeg? …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Mijn kleindochters vinden cheesecake super lekker en die wilden ze graag eens samen met mij maken. Ik had nog nooit een cheesecake gebakken! Enfin, ik heb wat boeken van Nigella Lawson en in `How to be a domestic goddess` vond ik o.a. deze cheesecake. Hij was zo lekker dat ik hem van de week weer gemaakt heb voor de verjaardag van mijn dochter. Deze keer net iets anders dan in Nigella`s boek. Ik heb dus tekst toegevoegd. die niet in het boek staat. De taart viel bijzonder in de smaak. Bij Nigella stond voor 8 personen maar dan heb je behoorlijk dikke punten. Voor de verjaardag hebben wij wat kleinere punten gesneden. In het boek staat de oventemperatuur op 180°C graden (gewone oven) bij mijn oven was dat echt te hoog. De 2e keer heb ik de oven op 165 graden gezet en het laatste kwartier op 175 graden. De foto`s van beide cakes staan door elkaar het is onzin om opnieuw foto`s te nemen van al gemaakte plaatjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream. …  Lees verder »

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een beetje van mezelf en... een beetje van mijn moeder in dit geval! Lang hebben wij geëxperimenteerd om de lekkerste Mac & Cheese te krijgen en hier is ie dan. Mac & Cheese staat bekend als ' The American Comfort food'. In Nederland is het ook wel bekend onder de naam: 'Macaroni met ham&kaas'. Het is snel, makkelijk, lekker en misschien ook een klein beetje ongezond. Maar een goede zelfgemaakte Mac & Cheese is lang niet zo slecht als de kant-en-klare variant, toch? En eens in de zoveel tijd heb je het gewoon even nodig.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

2 plakken mager rookspek; 2 middelgrote uien; 2 tenen knoflook; 2 winterwortels; 2 stengels bleekselderij; olijfolie; 2 theelepels gedroogde oregano; 500 g half-om-halfgehakt; 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g); 1 bakje verse basilicum (15 g); 150 g Parmezaanse kaas; 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g); 500 ml crème fraîche; 1 grote tomaat. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

*4 tl mosterdzaadjes*2 tl nigellazaadjes*2 tl zwarte-peperkorrels*6 kruidnagels*1 kaneelstokje(1 cm lang)*1 el fijngehakte knoflook*1 el fijngeraspte gember*125 ml azijn*2 tl zout*4-6 tl chilipoeder*1 hele, verse kip(1,25-1,5 kg), verdeeld in 14 stukken*60 ml plantaardige olie*2 tl suiker*1 el cognac* …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Blokjes ijs 1 deel witte rum 1 deel wodka 2 delen creme de Lychee 1/2 tot 1 deel siroop van lychees uit blik lychee uit blik ter garnering …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

500 g kipfilet, in stukjes van 1 x 2 cm 200 ml Griekse yoghurt sap van ½ citroen ¼ theelepel kaneel ½ theelepel saffraandraadjes 1 liter kippenbouillon 15 g ongezouten boter 2-3 eetlepels arachideolie 500 g basmatirijst 3-4 kardemompitten, gekneusd geraspte schil en sap van 1 citroen 50 g cashewnoten 50 g amandelschaafsel 25 g pijnboompitten 3-4 eetlepels gepelde pistachenoten een klein bosje verse peterselie, gehakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Het met siroop doordrenkte gebak geeft een aangename frisse toon aan deze vochtige cake met glazuurlaagje .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

2 eetlepels wokolie 3 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt 3 tot 4 eetlepels groene Thaise currypasta 1 kg ontbeende kippenbouten, in repen van ongeveer 4 x 2 cm 1 blik kokosmelk van 400 ml 250 ml kokend water genoeg geconcentreerde kippenbouillon of bouillonblokjes voor 500 ml water 1 eetlepel vissaus (nam pla) 200 g doperwtjes uit de diepvries 200 g sojabonen uit de diepvries 150 g haricots verts uit de diepvries 3 eetlepels verse koriander, fijngehak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit recept stond in een tijdschrift en omdat het zo lekker was wil ik het graag delen met nog meer liefhebbers van asperges …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Er lagen een paar bananen bruin te worden in de fruitschaal en we kregen visite. Cake lust (bijna) iedereen. Er lag nog een plak pure chocolade. Die moest er ook in vond ik en ook een scheutje rum om de cake nog lekkerder te maken. Dus aan het bakken geslagen. Toen de visite kwam was de cake nog warm en smaakte prima. Maar de volgende dag vonden we de cake nog veel lekkerder. De smaken hadden zich goed verenigd. De cake was lekker smeuig en heerlijke luchtig. Echt een heerlijke cake om vaker te maken. Dus als ik weer eens overrijpe bananen heb.........! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is natuurlijk geen echte pizza. Er komt geen deeg aan te pas. Ik vond het recept weer tussen mijn verzameling oude recepten. Het is een leuk recept voor een feestje. Op een buffet doet de pizza het erg goed. In kleine stukjes gesneden als borrelhapje ook een succes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eenvoudige vegetarische schotel met een feestelijke uitstraling. Handig om klaar te maken als je een paar vegetariers tussen je gasten hebt. Ik weet uit ervaring dat zelfs verstokte vleeseters deze schotel weten te waarderen. Een video-instructie vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_kerrierijst.php De video is ook aangeboden bij Smulweb TV. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Klassieke lasagna van puur, verse ingrediënten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

400 g pasta (penne) 6 el Calv mayonaise 150 g cherrytomaten 50 g groene olijven (zonder pit) 1 blikje tonijn op water 100 g mozzarella Een hand vol verse basilicum 1 zakje (75 g) rucola 4 el balsamico-azijn …  Lees verder »

Eenvoudig, smakelijk en goed voor te bereiden.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkere bereiding van populair stukje vis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Van pestosaus bestaan misschien wel honderden varianten. Dit is mijn interpretatie van dit klassieke gerecht. Ik gebruik wat meer basilicum en wat minder kaas dan in de meeste versies van dit recept. Dit recept is voor 100 gram saus (of 2 personen). De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_pesto.php. Meer pasta recepten met kookvideo vind je bij http://www.kokenmetdorus.nl/boek_recepten_pasta.php …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top