1. Home
  2. Community
  3. sjeeny
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kip( 800 gr ) 1 grote ui 1 teentje knoflook 2 eetlepels ketjap( zout ) 2 tomaten 1 stukje verse gember 1 eetlepel piccalilly 1 bouillonblokje 1 Madame Jeanette ( peper ) 1/2 kopje water olie en wat boter zout, peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Zelf bedacht succes-recept van zoon Hans …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne.... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Bron: Hans Belterman.Een kruidkoek waarvan de hele familie meende dat tante Daatje het geheim er voor bezat. Na haar overlijden bleek het recept te zijn overgenomen uit het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool (Wannee). Onze tante Daatje sloot eenmaal per jaar haar woninkje in de Amsterdamse Jordaan met een sleutel af. Ze zou dan enkele dagen 'op stap' gaan hetgeen voor Tante Daatje inhield dat zij familieleden die buiten Amsterdam woonden ging bezoeken. Zij nam steevast enkele door haar zelf gebakken kruidkoeken mee. Het recept daarvoor hield tante Daatje geheim. Pas na haar overlijden vond een van haar dochters het in een schriftje terug. Tante Daatje had er bij geschreven dat het recept in juni 1921 door haar werd overgenomen uit het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool (Wannee). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Alle kinderen lusten wel een ijslolly, maar deze zijn speciaal( extra gezond)met vers fruit. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken

400 GR MAGERE SPEKLAPPEN- 500 GR SPERCIEBONEN OF KOUSEBAND- 1 GROTE UI- 3 TEENTJES KNOFLOOK- KOPJE KETJAP MANIS-LEPEL BRUINE SUIKER-1/2 LEPEL KETOEMBAR-PEPER-ZOUT …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Het originele recept van Maitre Paul! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 kg tuinbonen,1 ui,peper,zout,2 rode paprika,25 gr boter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze bruine bonensoep is de allerlekkerste. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Turkse worstjes, pijnboompitten, rozijnen en komijnzaad geven dit gerecht een exotische smaak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks
Top