1. Home
  2. Community
  3. sintevreetaan
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker ijs uit een leuk kookboek (het ijsboek) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker in winter en kou …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

* Wodka met honing en limoen *Dawa is een heerlijk drankje uit Kenia, vernoemd naar het Swahili (en Arabische) woord voor medicijn. Het is de gewoonte je eigen drankje te mixen en het limoensap met het honingstaafje uit de limoen te drukken. Wees gewaarschuwd: het smaakt naar meer, maar heeft een genadeloze tic. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Afrikaans

Zelf rolmopsen maken is heel makkelijk en veel leuker en lekkerder dan de kant-en-klare in een potje! Gezien de verdeelde meningen binnen mijn gezin over het tijdstip waarop je nou eigenlijk een rolmops eet, plaats ik het recept onder 'Anders'; ieder kan wel voor zichzelf bepalen of hij bij het ontbijt, de lunch, als tussendoortje of bij de borrel zijn rolmops wil nuttigen... De rolmopsen zijn na 3-4 dagen geschikt voor consumptie en je kunt ze 6-8 weken in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

Neem 2/3e Jenever Van Hoorebeke 30?. Voeg er 1/3e citroensap aan toe. Neem tenslotte 2 koffielepels suikersiroop en mix alles in een longdrinkglas. Leng aan met champagne. …  Lees verder »

In de oude folklore moest een meisje op de vooravond van St.Agnes (20 januari) een takje tijm in haar ene schoen leggen en een takje rozemarijn in de andere om een visioen van haar toekomstige echtgenoot te zien. Tijm was ook een belangrijk onderdeel van liefdesruikertjes. Daarnaast is het kruid door de eeuwen heen geassocieerd met de dood. In Wales geloofden mensen dat tijm een toevlucht bood aan de zielen van de doden, vooral die die een gewelddadige dood gestorven waren. De oude Egyptenaren verwerkten de plant in de vloeistof waarmee ze doden balsemden. Tijm werd ook verbonden met hekserij en magie en een vroeg 17e eeuws recept vermeldt het als ingredient van een magische zalf die men aanbracht om feeen te kunnen zien. …  Lees verder »

Je eigen mosterd maken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Voor 2 flessen van 350 ml. Houdbaar in de koelkast 1-2 weken. Dit recept werd vroeger in kloosters bereid. Staat bekend als "hartwijn", omdat hij weldadig is voor hart en bloedvaten. Een stressverminderende werking wordt eraan toegeschreven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Deze drank is op z'n lekkerst als je hem eerst vier maanden goed op smaak laat komen. Heel makkelijk te maken. Een pittig, maar zacht drankje. …  Lees verder »

Uit Het Eenvoudige Kookboek, dit is een recept van Jeroen Krabbe min of meer ter herinnering aan de heerlijke maaltijden in Indonesie tijdens het draaien van de film Oeroeg. Ik moet zeggen dat het een uiterst smakelijk gerecht is, wij eten het regelmatig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gefrituurde champignons met een hemelse saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Eigengemaakte chocoladepasta voor op brood.Zo maakte wij hem vroeger al toen je nog geen kant en klare potjes kon kopen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling. (kost ongeveer 6 gulden per kilo op de markt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekker pittige appeltaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Marinade: 1/4 kleine ui, 1/2 laurierblad, 5 eetl. ketjap, mespunt nootmuskaat, 3 kruidnakgels, 1/2 theel. paprikapoeder, mespunt cayennenpeper, 1/2 theel. zout, 1 eetl. suiker, 2 teentjes knoflook 1/2 pond hamlappen, marinade, 2 kippenbouten, 2 speklapjes, 1 ui, 4 bosuitjes, 4 ons paksoi, 4 ons rijst, zout, 5 33tl. olie, 1 eetl. maizena, 1 dl kippeboullon, 1-2 eetl. fijngesneden peper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

1/2 eetlepel citroensap 200 g gehakt 1/4 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel ketjap (zoete, manis) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1/2 eetlepel olie snufje peper 1 eetlepel selderij (verse, fijngehakt) 1/2 theelepel suiker 1/2 ui (fijngesnipperd) 1/4 pakje witbroodmix snufje zout  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een heerlijk recept wat je niet overal zomaar vind. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

TJAUW MIN (chinese bami)Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit is een recept uit 1964 uit een boekje van een overleden oom van mij. …  Lees verder »

175 Kcal. p.p. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken
Top