1. Home
  2. Community
  3. sinterklaas123456
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

6 shoarmabroodjes (pak a 8 stuks) 1/2 citroen (geperst) 1 komkommer (in plakjes) 6 (tros)tomaten (in partjes) 1 rode ui (in ringen) 1 beker feta kaasblokjes (200 g) 1 zakje verse koriander (15 g fijngehakt) 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Kip (b.v. drumsticks) Uien peper,zout, nootmuskaat, kruidnagel en djahé Ketjap …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

*1/2 kg rundergehakt *1 pakje bladerdeeg ( het beste is van de fa. Koopmans. Is niet zo vettig) *1 takje bladselderij *1 eetl. bloem *1 eetl. ketjap manis *2 theel. sambal badjak *2 theel. djahé (gemberpoeder) *1 theel. gula djawa of bruine rietsuiker *1/2 theel. peper uit een molentje *1 theel. knoflookpoeder maar ook het liefste uit een molentje *mespuntje zout *1/2 theel.nootmuskaat *2 eieren …  Lees verder »

* 2 bakjes champignons * 1 sjalot * 30 gr. boter * 30 gr. bloem * 150 gr. roomkaas, met kruiden * 2 dl. melk * 2 el. bieslook, verse * 2 teentjes knoflook * zout * peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zo maakte mijn moeder (en ik denk niet alleen mijn moeder)deze heerlijke schotel, zonder poespas....ZAAAALIG …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk zomergerecht uit eigen groentetuin met aanvulling van ingredienten zoals kaas uit de supermarkt... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Meiden/Mannen JEEEEEEHHHH. het is weer boerenkooltijd. Jammie jammie, heerlijk genieten van deze heerlijke ovenschotel!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 kipfilets a 100g- zout,peper- 1 ui- 1 pakje gezeefde tomaten (nettogewicht 500g)- 25g extra bittere chocolade- 1 zakje gepelde gemengde noten(100g)- 50g boter- 1 teentje knoflook- 2 tl kaneelpoeder- 1/2tl ketoembar- 1/2tl chilipoeder- 1 kippebouillontablet-50g rozijnen-1/8l slagroom-2 takjes peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Past in het 17-dagen dieet van Dr. Mike Moreno. Fase 1 …  Lees verder »

Lekker als lunchgerecht, maar ook als borrelhapje heel geslaagd. Voor 2 personen ook lekker met rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Paddenstoelen en herfst horen natuurlijk bij elkaar. Champignons lijken misschien een beetje saai, maar je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze overal voor gebruiken. Een voorbeeld zijn deze reuzen champignons. Je vindt ze vaak op de markt voor weinig geld en ze zijn heerlijk om er een vulling in te doen. Als voorgerecht serveer je het op een beetje sla, maar ook leuk als hapje of als amuse. Met de vulling kun je gemakkelijk variëren, bijvoorbeeld door de camembert te vervangen door brie of andere kaas naar wens. In plaats van het katenspek kun je ook ontbijtspek nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een wijn-balsamico sausje smaakt al hemels en helemaal in combinatie met mals vlees. De keus voor varkenshaas was dus makkelijk, maar met kipfilet werkt het ook. Pas op dat het niet droog wordt. Lekker Italiaans gekruid, verse, krokante, aardappelkroketten erbij en een groentegarnituur en de smaken spatten van je bord af. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is géén recept van mij zelf, maar van een andere, bevriende, Amsterdamse, scheepskok op de grote vaart die helaas enkele jaren geleden is overleden, het heeft doorgegeven en maak ik als het kouder is graag nog wel, iets aangepast, na. Waarom? Omdat je er heerlijk warm van word. Al die smaken en die pittige specerijen, heerlijk! Je raakt er niet alleen verzadigd van, maar hij is ook erg lekker! Probeer zelf maar als je van pittig eten houd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Eerst word de gehaktballen  bruin gebakken en erna in runderfond gegaard. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Frisse komkommer in zuur voor bij alle rijst gerechten, voor beste resultaat 1 nacht laten trekken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke huzarensalade even werk maar dan heb je ook wat …  Lees verder »

Ik weet het, er staan al 1001 recepten voor erwtensoep op Smulweb. En ik heb ook echt niet de illusie dat ik hiermee iets verrassends neerzet, maar mijn dochter wilde graag dat ik een keer precies opschreef hoe ik mijn erwtensoep altijd maak. Ze vind mijn erwtensoep gewoon de lekkerste. Ik maak hem eigenlijk hetzelfde zoals mijn moeder hem altijd maakte, het enigste verschil is dat ik dikke vleesribben (varken) gebruik, terwijl er vroeger bij ons thuis altijd een varkenspootje in de soeppan ronddreef.  Dit recept heb ik speciaal geschreven om in mijn digitale kookboek te bewaren als nalatenschap voor mijn kinderen zodat die het ook weer aan de volgende generatie kunnen doorgeven.   TIP: Gebruik gewoon verse groenten die je zelf nog moet snijden want de smaak daarvan is vele malen beter omdat de pure smaken dan het best behouden blijven.Vaak gebruik ik ook, laurierblad, kruidnagel, zwarte peperkorrels en enkele takjes tijm om de soep net wat meer pit te geven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal
Top