1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Ovenschotels / quiches
Kookboek "Ovenschotels / quiches"

Een smakelijke variant op de quiche loraine …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Waarschijnlijk kent iedereen wel een goed recept voor een hartige taart, maar wat deze taart bijzonder maakt is het feit dat de bodem niet van bladerdeeg is, maar van zanddeeg. Omdat de zanddeegbodem niet slap blijft zoals bladerdeeg, is deze taart geschikt voor heel veel verschillende vullingen. Gebruik dit recept dus als uitgangspunt en laat je creativiteit de vrije loop! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Restant gekookte aardappelen van de vorige dag. Restant ham en weinig tijd, maar toch trek in iets lekkers. Zo ontstond deze ovenschotel van witte bonen. Voor vegetariërs in plaats van ham bijvoorbeeld reepjes prei of champignons erdoor. Is altijd lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het is najaar, de herfst deed zijn intrede, het is kouder en dan heb je zin in wat stevigs. Daarom heb ik deze gemaakt, een eigen creatie door wat experimenteren en heerlijk dat hij was! Eigenlijk is dit een ovenschoteltje, makkelijk te maken en heb je een zalige maaltijd aan .Ik heb de koelkast even geleegd en genomen wat lekker was. Ik zou zeggen wees creatief en probeer hem zelf. Smakelijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

5 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries) 1 pakje zalmfilet (250 g, diepvries), ontdooid en in blokjes 4 eieren 1/2 beker Griekse yoghurt (a 500 g) 100 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g) 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Quichedeeg: - 250 g bloem - 150 g boter - een beetje koud water Voor de vulling: - 200 g gerookte zalm - 200 g feta - 500 g spinazie (bv diepvries, maar zonder room) - half potje zongedroogde tomaten (~50 g) - 4 eieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

750 gram spruitjes 3 eetlepels olie 1 flinke ui gesnipperd 2 appels in stukjes 1 rode peper zonder zaadjes 2 stengels bleekselderij in boogjes 1 rookworst in plakjes 5 vellen filodeeg ontdooit 50 gram gesmolten boter (lactose en melkvrije bij een koemelkallergie bij. wayang) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gr. rundergehakt 1 zakje boemboe nasi-gorend 1 prei 1 winterwortel ca 300 gr 1 plak ham ca 150 gr 2 eieren 5 el paneermeel 3 el ketjap manis 2 tl sambal oelek 5 plakjes bladerdeeg (diepvies) Zout en peper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een feestelijk recept voor de paasbrunch …  Lees verder »

200 g chorizo (worst) 4 geroosterde paprika`s (pot) 1/2 zakje verse Provençaalse-kruidenmix (à 20 g) 1 zakje hazelnoten (65 g) 100 g zachte geitenkaas 200 g zelfrijzend bakmeel 150 g gemalen belegen kaas (zakje) 150 g olijfolie 4 eieren (M) 1/2 eetlepel olijfolie om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

* 4 eieren * 75 g bloem * 500 ml slagroom * 100 g geraspte gruyère * 3 sprietjes kervel, fijngeknipt * 3 sprietjes peterselie, fijngeknipt * 3 sprietjes bieslook, fijngeknipt * 1 rolletje geitenkaas (in as), in plakjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

* 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw), in blokjes * ½ citroen, uitgeperst * ½ eetlepel kerriepoeder * 4 eieren * 75 g Parmezaanse kaas, geraspt * 100 g bloem * 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine * 200 ml crème fraîche of kookroom * 250 ml melk * 2 eetlepels verse dille, fijngehakt * 1 dunne prei, in dunne ringetjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

* 1 grote kip * 8-10 uien * 6-8 eieren * half bosje peterselie * half bosje koriander * 100 gram boter * kaneel * peper * gember * ras elkhanout * saffraandraadjes, of saffraan * zout * 400 gram ontvelde en in olie gebakken amandelen. (mag ook minder, als je er niet zo van houdt) * poedersuiker * 1 pak filobladerdeeg * gesmolten boter om het deeg te bestrijken * 1 of 2 eigeel * een grote ronde metalen ovenschaal * bakpapier, alluminiumfolie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

1 kilo aardappelen (afkokers) Zout en peper 3 eieren 1 ½ dl koffieroom 2 blikjes (200 gram) tonijn naturel ½ liter crème fraiche 2 el kappertjes Boter om in te vetten 2 el paneermeel 50 gr geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

6 plakjes diepvriesbladerdeeg 3 el. paneermeel boter of margarine 500 gr. kipfilet zout, peper 1 kleine ui 200 gr. champignons wat citroensap 4 stengels bleekseldrij 2 flinke el. kerrie 2 teentjes knoflook worcestershiresaus 3 eieren 100 gr. geraspte belegen kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

150g achterham 50g goudse kaas 1tl dijonmosterd 1/2dl licht bier snufje zout snufje peper 3 eieren 150g bloem 1/2 zakje bakpoeder 1dl zonnebloemolie 1 1/4dl volle melk 100 g geraspte gruyere  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top