1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Amuses / hapjes
Kookboek "Amuses / hapjes"

En smulle maar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk balletje als borrelhapje of snack met een zalig sausje. Ingrediënten zijn beschreven voor 20 stuks …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

200 g Yorkham naturel gesneden, in stukjes 1 pak tuinerwten extra fijn 6 eieren, losgeklopt 1 bekertje slagroom (125 ml) 70 g cheddar (kaas), geraspt 1/2 pak gesneden bladspinazie (diepvries) 2 potten kikkererwten , uitgelekt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Hier een paar heerlijke amuse`s …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Lekker borrelhapje met zalm. Tot nu toe altijd nog een succes geweest! Ik kan het originele recept nergens meer vinden, vandaar dat ik heb opgeschreven wat ik me nog kan herinneren. De foto heb ik gestolen van een andere site, enkel om te laten zien hoe de broodjes eruit zouden moeten zien. Hier vind je het adres van het originele recept wat bij de foto hoort: http://cuisine-et-jardin.blogspot.com/2012/01/bladerdeeghapjes-met-boursin-en-zalm.html. Lijkt me overigens ook heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Gebruik als dippers: stokbrood, met olie besprenkeld ciabattabrood, allerlei soorten chips en tortillachips, toastjes, rauwe groenterepen zoals: wortel, paprika, bleekselderij, komkommer etc. …  Lees verder »

2 eetlepels pijnboompitten (zakje a 65 g) 200 g tonijn (diepvries), ontdooid ½ citroen, schoongeboend 1 rode peper, fijngesneden 1 theelepel komijn (poeder) 1 eetlepel bloem 3 eetlepels peterselie, fijngesneden 3 eetlepels olijfolie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel .Simpel en snel te maken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Bocconcini- kleine eenhaps mozzarellaballetjes zijn in de meeste goede kaaswinkels of grote supermarkten en delicatessenwinkels te koop. Snijd anders een grote bol mozarella in blokjes. Een prachtige amuse (borrelhap) om zo te presenteren. (zie foto). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

In stukjes gesneden heerlijke tapas. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Lekker zout,anders dan anders borrelhapje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

15 g basilicum 4 el mayonaise 6 el Griekse yoghurt 2 tl mosterd zout peper …  Lees verder »

Lekkerder dan uit een potje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Erg lekker bij garnalen, zalm en gevogelte …  Lees verder »

6 eetlepel double cream 4 eetlepels creme fraiche 3 eetlepels geraspte mierikswortel 1 eetlepel witte wijnazijn 1 theelepel Dijonmosterd 2 eetlepels gesnipperde bieslook zout en versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

Top