1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Bijgerechten
Kookboek "Bijgerechten"

Deze lekkere feta creme smaakt heerlijk op brood of op toast bij de buis of gebruik hem om groene pepertjes of cherry tomaatjes mee te vullen. Zo heb je wel de perfecte borrelhapjes en leuk om te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

500 gram aardappelen, geschild en in blokjes 1/4 kop olie 5 knoflookteentjes 2 theelepels zwart mosterdzaad 2 gedroogde rode pepers 1 eetlepel Madras Curry poeder 1/2 kop gehakte verse dile zout …  Lees verder »

3 penen 1000g aardappelen 600g spruiten 60 pecannoten 4el zure room 2 knoflook tenen 4tl gedroogde tijm 4tl gedroogde oregano Scheutje melk Peper en zout naar smaak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In sommige recepten wordt wel eens gevraagd om 4spices oftewel 4 specerijenpoeder of soms ook wel om 9spices oftewel 9 specerijenpoeder. Hieronder vind je de recepten om die specerijenmixen zelf te maken: …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Frisse vrolijk slanke Salade. Deze vitamine rijke salade eet je het hele jaar door …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Soms is het toch moeilijk om bij een leuk dineetje om groenten erbij te kiezen.Dit grappige gerechtje te serveren bij een heerlijk stukje vlees en wat sla er bij is natuurlijk helemaal geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ziet er mooi uit op het bord. Lekker bij wild of een ander vleesgerecht. …  Lees verder »

350 gram aardappelpartjes Olijfolie of Ghee 2 teentjes knoflook 1 rode peper fijngehakt en zaadjes 1-2 tl komijnzaad Zeezout en versgemalen peper Bos koriander 1 citroen …  Lees verder »

• 1 kg rooster aardappels, schoon geboend • 2 theelepels (pikant) paprikapoeder • 2 theelepels grof zeezout • 3 eetlepels rozemarijnnaaldjes • 100 ml mayonaise • 1 teen knoflook, geperst • 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt • enkele druppels citroensap …  Lees verder »

• Ik heb dit recept ooit van internet gehaald, weet niet meer van wie het is maar het was een Engels recept en ik denk dat het van Jamie was. • Enfin, eindelijk een keer gemaakt. Wat mij "tegenhield" was dat ik zelf de paprika`s moest roosteren onder de grill, maar het gaat gewoon supersnel en de vellen kon ik er zo vanaf stropen. • Ik heb het recept wel aangepast. En zoals ik het aangepast heb is het heel eenvoudig te maken, het is mij uitstekend bevallen. De smaak? SUPER LEKKER! en echt veel lekkerder dan een kant en klare salsa. Houdt je van een hele pittige salsa dan kan je in één of meer pepertjes de zaadjes laten zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

600 g aardappelen kruimig 1 groentebouillontablet 3 appels friszoet (bijv. jonagold) geschild 1 el witte balsamicoazijn 50 g boter 4 tl paneermeel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 Bloemkool 1 bosje Peterselie Amandelschaafsel scheut Olijfolie 1 Citroen 20 gram Rozijnen scheut Balsamicoazijn Kaneelpoeder 2 theelepel Suiker snuf Cayennepeper Sherry - of witte wijn/appelsap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

2 stuk Komkommer 250 gram Mascarpone 2 eetlepel Citroensap 0,5 teentje Knoflook 15 gram Muntblaadjes - in reepjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

2 eetlepel Olijfolie 1 teentje Knoflook - dunne plakjes 1 tl Tijm - gedroogd 3 stuk Venkel - dunne plakjes 500 ml Volle melk 75 gram Parmezaanse kaas - geschaafd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mezze, lekkere dip met Turks brood. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Turks

1/2 citroen 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in stukken gesneden 75 gr verse koriander 2 el crΓ¨me fraiche 4 el olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion
Top