1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Voorgerechten
Kookboek "Voorgerechten"

Voor 12 glaasjes: 6 sneetjes gerookte zalm 2 grannysmithappelen 125 g grijze garnalen (versmarkt) 2 eetl. zure room 0.5 eetl. mosterd preikiemen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Klinkt als veel werk, maar dat is het absoluut niet! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 eetlepel wittewijnazijn 1 theelepel Provençaalse kruiden 1 theelepel honing 2 eetlepel olijfolie 1 courgette in lange dunne plakken 90 gram versgeraspte Parmezaanse kaas 8 plakje parmaham of andere rauwe ham 150 gram geitenroomkaas (Chavroux) 1 handje rucola 1 bakplaat met bakpapier …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

•400 g zalmfilet, in stukken •1 ei •1 rode ui, gesnipperd •3 el bloem •3 el fijngehakte dille •4 el paneermeel •4 el olie •125 ml zure room •1 el kappertjes •1 citroen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

200 gram surimi krabvlokken of krabsticks 300 gram gerookte zalm 1 eetlepel sesamzaad 1 lente-/bosuitjes, in smalle ringen 75 gram rucola 1 citroen, in plakjes Voor de dressing: 1/2 eetl. sesamolie 2 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie 2 eetlepel citroensap 1 eetlepel sojasaus 1 teentje knoflook, gepeld en geperst 1 eetlepel gehakte koriander 1 eetlepel kappertjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. Ik heb gekozen voor Groenlandse garnalen (Diepvries) want die zijn nog te betalen. Hollandse Garnalen hebben iets meer smaak, maar de prijzen voor een onsje gepeld reizen momenteel echt de pan uit. Van deze garnalen is de smaak goed en is de prijs goed. Onder meer te krijgen bij een visspecialist, Hocras, Sligro of de Lidl. Neem nooit zoetwater garnalen want die smaken niet en kunnen sommige mensen allergisch voor zijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

1 mango, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel mango-chutney, 4 eetlepels olijfolie, 2 gerookte kipfilets a 150 gram, 60 gram rucola, 30 gram pijnboompitten, 4 takjes kervel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

8 verse vijgen, 200 gr light roomkaas, vers gemalen zwarte peper, 4 plakken prosciutto crudo (rauwe ham), gehalveerd, 1 el balsamico azijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Lekker fris voorgerecht ideaal voor in de zomer! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een zoet voorgerecht met als tegenhanger de pittige Franse Rocquefort …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Ingredienten: 2 uien rode 2 teentjes knoflook 40 gr suiker 3 eetl balsamico- azijn 100 cc rode wijn 2 geitenkasjes 60 gr pst 6 salieblaadjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Heerlijk voorgerecht dat zo klaar is, maar waarvan de tomaten wel tevoren moeten worden geconfijt. Kan koud of als chaudfroid worden gereedgemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Dit gerecht kan dienen als amuse in fussion menu's of als aanvulling bij sushi. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion
Top