1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Nagerechten
Kookboek "Nagerechten"

Pauline: "Semifreddo is een typisch Italiaans nagerecht, het betekent half bevroren ijs. Eigenlijk is het een soort mousse dat je bevriest, voor dit ijs heb je dus ook geen ijsmachine nodig. Ik heb Pistache Semifreddo gemaakt, een smaak die in Italiveel op de kaart staat. Op iedere hoek van de straat kan je daar Pistache meel kopen, wat eigenlijk gewoon gemalen pistache noten zijn. Ik kocht mijn pistache noten op de markt, al gepeld en ongezouten. Dat scheelt heel veel pelwerk en zere vingers. Ik ben dol op ijs en vind deze pistache semifreddo super goed gelukt. Het is heel zacht van smaak en het is ook nog eens een heel makkelijk recept. Wel even oppassen met zwangere vrouwen, er zit namelijk rauw ei in." …  Lees verder »

Panna Cotta is een echt Italiaans nagerecht. Letterlijk betekend het gekookte room. De basis ingrediënten voor panna cotta zijn: Hierop kan uiteraard naar hartenlust worden gevarieerd. Zoals bij deze panna cotta met witte chocolade, hierbij is de suiker vervangen door witte chocolade. Panna cotta wordt veel geserveerd met een saus van (warme) vruchten of chocolade. Panna cotta is erg makkelijk en vooral ook snel om te maken. Let er wel op dat het dessert flink de tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ideaal gerecht dus als er visite komt en je niet heel de avond in de keuken wil staan. …  Lees verder »

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden dessert. Met cognac of grappa. Wij vonden de versie met grappa het lekkerst. Je kunt er met 4 tot 6 personen van eten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een super lekker nagerecht, dat geruime tijd van tevoren bereid kan worden. …  Lees verder »

1 kop sterke espresso flinke scheut donkere rum 2 eetlepels suiker 16 kletskoppen 4 blaadjes gelatine 2 dl melk 60 g speculaas 100 g griessuiker 2 dl room 6 eierdooiers (stuks) …  Lees verder »

VOOR DE CHOCOLADECAKE:200 gr. bittere chocolade// 200 gr. boter// 225 gr. lichtbr. suiker// 200 gr. zelfr. bakmeel// 4 eieren. VOOR HET VULSEL: 2 eierdooiers// 2 z. vanillesuiker// 250 gr. mascarpone// 1 potje creme fraiche// 1 liter pot kersen op sap// 1 pakje helder taartgeleipoeder. …  Lees verder »

Cake: 115 gr ongezouten boter 200 gr kristalsuiker 4 eidooiers 45 ml melk 175 gr bloem 25 ml / 1½ eetlepel maïzena 7,5 ml / 1½ theelepel bakpoeder 1,5 ml / ¼ theelepel zout 5 ml / 1 theelepel vanillesuiker 4 eiwitten Frambozenvulling: 375 gr verse frambozen 50 gr kristalsuiker, of naar smaak Roomvulling: 2 eieren 90 gr kristalsuiker 15 ml / 1 eetlepel aardappelzetmeel 350 ml melk snufje zout Slagroomlaag: 475 ml slagroom (met een hoog vetgehalte) 25 gr poedersuiker 5 ml / 1 theelepel vanillesuiker Garnering: aardbeien  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Zien ze er niet "schattig" uit? Laten ze nu ook nog eens verrukkelijk smaken? Heerlijke Algerijnse amandelbolletjes met bigarreaux... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een semifreddo is geen echt ijs, zoals de naam - semi-koud - al suggereert. Je hoeft er geen vla voor te maken en je hoeft het tijdens het bevriezen ook niet te kloppen, wat het leven weer een stuk makkelijker maakt. Wat je krijgt is een glad, zacht blok ijskoude, bijna bevroren room, met een werkelijk fluweelzachte textuur. Deze zachte, honingzoete versie past qua smaak perfect bij die textuur. Op de een of andere manier is het resultaat soms een blok egaal zeemkleurige room, terwijl er een andere keer weer een harskleurige streep honing op de bodem ligt - of op de bovenkant, als je de semifreddo gestort hebt. Maar dat heb je soms met koken. Hoe het ook zij, de smaak is in beide gevallen fantastisch. Schenk er voor het serveren nog wat extra amberkleurige honing over en bestrooi de semifreddo met geroosterde pijnboompitten. Dan heb je zo ongeveer het zaligste en makkelijkste dessert dat je je kunt voorstellen.Nigella Lawson. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

* 100 gr speculoos(speculaaspasta) * 250 gr mascarpone * 2 eieren * 15-20 speculaasjes * 5 eetl amaretto * 100 gr suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Weer eens lekker aan het bakken geweest. Naast mijn amaretti-cappuccinotaart deze heerlijke luchtige cake met twee verschillende smaken en gevuld met karamels gebakken. Lekkere koffiesmaak. Heel verrassend als je een gesmolten karamel tegenkomt. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top