1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Maaltijdsoepen
Kookboek "Maaltijdsoepen"

2 uien 2 rode pepers 1 venkel 8 pitabroodjes 500g kabeljauwfilet 400g prei 4 tenen knoflook 2 blikken gepelde tomaten 200ml kokosmelk 800ml visbouillon 1el olijfolie 2el roomboter 4tl gedroogde peterselie Peper en zout naar smaak …  Lees verder »

Je kunt deze soep ook maken van runderbouillonblokjes en het vlees weglaten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 eetl. olijfolie 2 uien, gesnipperd 200 g magere gerookte spekblokjes 250 g wortel, geschrapt, in blokjes of plakjes 250 g witte kool, in smalle repen 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd 1,5 l groente- of kruidenbouillon (van tablet) 1 blik witte bonen (400 gram), uitgelekt 2 eetl. gehakte verse bladselderij of peterselie …  Lees verder »

3 el olijfolie + 1 duopak magere spekreepjes (250 g) + 1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g) + 1 blik tomatenblokjes (400 g) + 1 groentebouillontablet + 1 potje witte bonen (330 g), uitgelekt en afgespoeld + 4 el pesto alla genovese (duopak 2 x 90 g) …  Lees verder »

1 bloemkool + 25 g boter + 1 grote ui, grofgesneden + 300 g winterwortel, in blokjes + 300 g prei, in ringen + 2 afgestreken eetlepels chilipoeder + 1 eetlepel gedroogde tijm + 1 blik tomatenblokjes (400 g) + 5 vleesbouillontabletten + 500 g rundergehakt …  Lees verder »

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een zoete tomatensoep met kip en noedels. Het is een gemakkelijk recept om te bereiden. …  Lees verder »

2 eetlepels olijfolie 1 grote rode ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn 250 g pancetta of mager spek, in blokjes 1 wortel, kleingesneden 1 kleine koolraap, in blokjes 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes 1 prei, in dunne ringen 1 eetlepel tomatenpuree 2 liter groentebouillon 100 g spaghetti ½ savooiekool, grof gehakt 250 g peultjes, gehalveerd 15 kerstomaatjes, gehalveerd handvol verse basilicumblaadjes, gescheurd …  Lees verder »

Nog effe en dan is het weer asperge seizoen! Dus hier alvast een recept. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

2 stuk Kipfilet 1 theelepel Kerriepoeder 1 stengel Sereh 2 cm Gember 2 stuk Lente-uitjes 50 gram Peen jullienne 1,2 liter Kippenbouillon 100 gram Noedels 3 eetlepel Piri-piri olie (Fair Trade) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

275 gedr tuinbonen 10 min geweekt en uitgelekt, 1-1/2 l water, 12 teentjes knoflook, zout, olijfolie, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, verse munt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Energie: 655 kcal Eiwit: 24 g Vet: 43 g Koolhydraten: 43 g …  Lees verder »

`Dit is een bijna reinigende maaltijdsoep. Je kunt er eenvoudig mee variëren door verschillende soorten zeebanket of kruiden te gebruiken, of zelfs door er noedels doorheen te doen om de soep steviger te maken. Traditioneel strooit men er vlak voor het serveren wat in dunne plakken gesneden, gebakken ui op, een leuk idee, maar het is wel weer een extra pan bij de afwas.` - Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Een heerlijke soep bereid met tomaten en veel, heel veel verse groente. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ook geschikt voor op buffet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Van Jamie Oliver, een lekkere en niet ingewikkelde maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Feestelijke en verrukkelijke maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Het originele recept van dit lekkere soepje vond ik op Smulweb. Ik heb een en ander aangepast naar mijn eigen smaak. Vlak voor de Kerst had ik eters. Die waren verrukt van deze soep. Ze wilden allemaal het recept hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top