1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Hoofdgerechten vis
Kookboek "Hoofdgerechten vis"

Een lekkere oosterse visgerechtje waarbij vis eerst gemarineerd en erna gebakken worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

2 uien 3 tenen knoflook 2 paprika`s een stukje chorizo olijfolie 20 saffraandraadjes 6 middelgrote tomaten theelepel gerookte paprika 2 tl zout laurierblaadjes 380 gram rijst 1 kg stevige witvis zoals zeeduivel pond mosselen 1 verse krab of in stukken of grote garnalen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

500 gram tilapiafilet 150 gram Griekse yoghurt 2 eetlepels halfvolle mayonaise 3 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 8 Amsterdamse uitjes (fijngehakt) 100 gram naturel chips 2 eieren 1 eetlepel milde mosterd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

′Houd bij het kopen van vis altijd in de gaten welke het meest vers is. Tonijn en zwaardvis hebben in grote delen van de wereld te lijden onder overbevissing en het is heel belangrijk dat we de visstand de tijd geven om zich herstellen - houd dat in je achterhoofd en kies voor vis die op verantwoorde en duurzame wijze is gevangen.′ - Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Zoveel variaties met zeevruchten en mihoen.Ik ben er dol op. Als slagroom op de taart is de zeewiersalade in dit recept. Probeer het eens. De oestersaus is een smaaksensatie. Ook lekker met grote garnalen. …  Lees verder »

Heerlijke gamba`s in een saus waar je je vingers bij aflikt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

4 eetlepels olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, in plakjes; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 6 zongedroogde tomaten (potje), uitgelekt; 2 blikjes tonijn in water à 185 gram; 2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld; 2 eieren, losgeklopt; 15 gram basilicum, blad gesneden; 3 bosuitjes, in dunne ringetjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

500 g (diepvries) ongepelde reuzengarnalen 200 g sugarsnaps 3 eetlepels olie 2 teentjes knoflook, gehakt 3 cm verse gember, geraspt 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta 200 g wortel, schuin in dunne plakken 2 rode uien, in dunne partjes 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm 100 ml visbouillon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

500 g (diepvries) gepelde tijgergarnalen 3 bosuitjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 3 eetlepels (roerbak)olie 1 eetlepel milde kerriepoeder 200 ml romige kokosmelk (pakjes van Conimex) 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

300 g gekookte mosselen 4 lente-uitjes 1 klein vers rood pepertje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 1 eetlepel limoen- of citroensap 2 eetlepels fijngehakte koriander zout 100 g zachte boter 50 g paneermeel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Heerlijke visschotel uit de oven. De vis leg je op een bedje van champignon, tomaat en ui. Salie-aardappelpuree ernaast en je hebt een heerlijke vis maaltijd barstensvol mooie najaars-smaken die bovendien ook nog eens heel gezond zijn. Dit stukje vis past bovendien ook helemaal bij de herfst! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

* 150 gram krieltjes of nieuwe aardappelen * 1-2 el massaman-currypasta * 1 blik kokosmelk (400 ml) * 1 kaneelstokje, gebroken * 2 kardemompeulen, geplet * 300 gram rauwe, gepelde grote garnalen * 1 tl bruine basterdsuiker * 2 limoenen * 1 el Thaise vissaus * 1 rode peper * verse basilicum Bereiden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Lekker met tagiatelle en een salade. …  Lees verder »

800 gzeeduivel 100 gchorizo 1 ui 4 stengels lente-ui 3 teentjes knoflook 4 tomaten 4 takjes rozemarijn 1/2 citroen, het sap versgemalen zwarte peper - zout voor de dressing: 3 eltomatenketchup 1 eltomatenpuree 3 elcitroensap 70 mlolijfolie versgemalen zwarte peper zout …  Lees verder »

`n Zomers etentje vraagt gemak in de keuken. Met dit snelle gerecht maak je een licht maal, met een leuk effect op het bord. Mosselen spelen nu eens niet de hoofdrol maar zijn de smaakmakers. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top