1. Home
  2. Community
  3. silkeq
  4. Kookboek Hoofdgerechten vlees
Kookboek "Hoofdgerechten vlees"

De rode curry en de koriander geven het gerecht een Thaise touch. Toch zijn de ingredienten gewoon in elke supermarkt verkrijgbaar. Makkelijk als je een keer niet in de gelegenheid bent hebt om meerdere winkels te bezoeken. Door de verse groenten is het toch een verantwoorde maaltijd. Omdat je rundergehakt gebruikt is het ook een slank-gerecht. Ideaal dus als je eens een keer weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ovenschotel van zuurkool met daaronder pittig gehakt, heerlijke combinatie! Heb je de puree er liever apart bij, doe je dat gewoon natuurlijk. Dan de kaas over de zuurkool strooien (ik zou er dan wel een laag creme fraiche over aanbrengen, dat is lekkerder!) …  Lees verder »

Heerlijk malse blokjes varkenshaas met groenten in een pittige saus, Smullen!! Wie geen varkensvlees wil/mag eten, dit gewoon vervangen door kipfilet maar er wel zeker van zijn dat deze goed gaar is natuurlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Smullen met deze zoet-kruidige gehaktballetjes uit de Marokkaanse keuken! Heerlijk bij het hoofdgerecht maar ook om lekker te snacken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Ideaal voor een etentje met vrienden, kan eventueel helemaal van tevoren gemaakt worden. Alleen nog even in de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Wat is er nou lekkerder dan een TOP balletje. Dit is een eigen creatie die altijd lof krijgt van eters bij ons. Je kunt hem zo eten of op brood en bij stamppotten met een kuiltje jus. Vooral niet weggooien de saus want die is overheerlijk! Probeer hem zelf maar en ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Deze speklapjes zijn tijdens de BBQ altijd als eerste op bij ons. Dit recept is voor 4 speklapjes. …  Lees verder »

De lekkerste slavinken die ik ooit heb gegeten ! Dit komt puur door de kruiderij, maak je eigen slavinken en heel snel klaar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een hele lekkere variant op onze vertrouwde wortelstamp met worst of spek! Gisteren gemaakt en dit smaakt naar vaker!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Snel en makkelijk sausje, lekker bij varkenshaas of fricandeau. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Niets is er lekkerder en malser dan een kalfsoester. Het is niet het goedkoopste stukje vlees maar bij speciale gelegenheden mag het wel eens een keertje. Culinaire fijnproevers onder ons krijgen er ook een hoop `genot` voor terug op het bord. Een heerlijk recept, zelf bedacht, in een lekkere paddenstoelensaus met gebakken uitjes, spek, rode wijn en een scheutje cognac. Door de slagroom ook lekker romig. Dit is een smaakexplosie waar je intens van geniet en snel te maken. Lekker op feestdagen zoals kerst, pasen, verjaardag etc. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

1 pond runder/paardenbeef 1 ui 5 teentjes knoflook 1 bouilionblokje `n stukje gember 250 gr champignons 1 gele en rode paprika 2 tl paprikapoeder 5 pruim trostomaten 70 gr tomatenpuree 1 flesje kookroom 1 flesje water (flesje kookroom) 4 augurken rijst zonnebloemolie wat maismeel om te binden 1 bosje bieslook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

50 gram chiabatta (rest geef ik erbij) 1 ei (enkel eigeel) 500 gram rundergehakt 1 tl gedroogde oregano 1 citroen 1 kleine rode ui, fijngesnipperd 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 1/2 tl nootmuskaat olijfolie 3 tenen knoflook fijngesneden 1 blik tomatenblokjes 1 bakje cherytomaatjes, gehalveerd en zaadjes eruit geknepen 1 bol mozzarella 1/2 bosje basilicum 50 gram geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een heel lekker mals en pittig gekruid varkenshaasje uit de oven, weer eens iets anders! Gisteren gemaakt, en dit gaat bij ons zeker vaker op tafel komen weet ik nu al! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ingrediënten Voor de hamburgers 250 gram gehakt Olijfolie 1/2 ui, gepeld en fijngehakt Mespunt komijnzaad 1/2 el korianderzaad Zeezout Peper Parmezaanse kaas 1 tl engelse mosterd 25 g broodkruim 2 hamburgerbroodjes Voor de patat 5 grote aardappelen, ongeschild in reepjes van 1 cm dik Olijfolie 4 teentjes knoflook Peper lekker zout maken, rozemarijnblaadjes, zeezout, citroenrasp …  Lees verder »

Top