Een heerlijk snel maaltje voor de buis of als weekendhap. Wel even je vlees marineren. Ik zit schaatsen te kijken met poetingehalte nu ik dit schrijf en wil niet veel werk. Dit is dus ideaal en behoorlijk voedzaam. Vlees is niet vet en smaakt lekker kruidig. Deze keer hadden we lekkere rozemarijn aardappeltjes uit de oven erbij. Wie kent ze niet. …
Lees verder »
Hou je van echt pittig, probeer dit dan eens! Van origine uit de keuken van India, langzaamaan richting Indonesie gegaan en daar een iets andere draai aan gegeven door de chefs aldaar. Heel erg lekker, als je van pittig houd!!!!!!! …
Lees verder »
Speciaal op zoek naar een lekker curry recept zag ik op een Engelse site een recept van Jean-Christophe Novel en dat leek mij bijzonder lekker. Snel de ingrediënten in huis gehaald en aan de slag.
Het was bijzonder pittig maar daar houden wij wel van.
Mocht je van minder pittig houden gebruik dan minder rode peper.
In het oorspronkelijke recept werd meer koriander gebruikt.
Ik heb het recept hier en daar wat aangepast dus wat er in dit recept staat heb ik gedaan en/of gebruikt, de hoofdbestanddelen zijn in principe hetzelfde.
Veel artikelen zijn bij de Toko of Turkse/Marokkaanse supermarkt te koop.
Ik heb Thaise Jasmijnrijst gebruikt maar heb je die niet of wil je die niet, gebruik dan je eigen favoriete rijst.
Bij mij was deze mooie geurige rijst heel plakkerig maar ik had toch precies het recept gevolgd.
Volgende keer neem ik eens Basmati. …
Lees verder »
Een pittig-zoet, super simpel en snel klaar Thais kipgerecht. Erg handig als je laat thuis bent en niet te lang wilt staan. Het heeft wel veel smaak. Serveer met vers gekookte witte rijst. …
Lees verder »
Een heerlijk recept uit Turkije dat een vriendin van ons had meegenomen van vakantie en dacht: daar kan Erwin wel iets mee en vindt ie vast heel lekker... En jazeker, dat had ze goed gezien! Superlekker!!!!! …
Lees verder »
Een lekkere zoetzuur gerechtje die binnen een 1/2 uur op tafel zijn.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …
Lees verder »
Hier heb ik best wel een tijdje op zitten broeden, en wat kwam eruit...........tada, géén kuikentje maar een kip en wel een "Tequila Lime Chicken".
Dit gerecht stond "vroeger" op de kaart van de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaart
Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van "vroeger" nog kan herinneren.
Misschien dat iemand van jullie het ook nog kent? …
Lees verder »
Verrukkelijk recept met maar 330 kcal. Met een verrukkelijk gekruid kaasmengsel
Als je de Appenzeller kaas te pikant vindt, dan kun je ook belegen Goudse kaas gebruiken …
Lees verder »
Dit gerecht is echt iets voor liefhebbers, je vindt het lekker of niet. Dit recept heb ik van een vrouw die regelmatig bij ons in het poolcentrum een potje kwam poolen of snookeren. Het is echt heel erg pittig, maar heeft toch ook nog smaak. Drink er lassi (of melk) bij, dat verzacht.... Eet smakelijk! …
Lees verder »