1. Home
  2. Community
  3. sidalcea
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het beslag om soezen te maken;kleine, grote,bananesoezen, moorkop enz. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kg licht door aardert rundvlees pond groningerkroon appels (als dat niet lukt goudrenet appels) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

De echte onovertroffen Creme brulee …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

In Staphorst min geboorteplaats is het traditie rond de jaarwisseling kniepertjes te bakken. Ga je ergens gelukkig nieuwjaar wensen dan wordt je dit aangeboden! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

100 gr boter 1 dl suiker 3 dl havermout of muslie 2 zakjes vanille suiker 1 ei 1.5 el caco …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tradioneel ontbijt word in groningen ook wel Luie Wievenkost genoemt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Lekker bij kerrie gerechten en lekker zacht en romig van smaak ook als ontbijt broodje met jam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Deze Zweedse kaneelbollen lijken in de verte op Zeeuwse bolussen, maar zijn iets 'broodachtiger' en niet zo kleverig. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

3 rijpe, grote avocado`s 1 kippeborst (filet) 150 ml mayonaise 1/2 theel. mosterd 1 paprika 8 zwarte olijven 2 gekookte eieren wat bladeren van een krop sla …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chileens

Montignac (Koolhydraat maaltijd) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Hoe beter kan je het hebben: eigengemaakte broodjes bij je Italiaanse maaltijd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een delicatesse uit de USA. Serveer het warm met veel boter en honing of als bijgerecht bij bijv. Mexicaans. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Top