1. Home
  2. Community
  3. shomila1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een leuke manier om bloemkool eens anders te maken. Gehakt kan varieren, varkens, kalfs, runds, de laatste niet te mager anders wordt het te droog. Kan naar eigen smaak gekruid worden, soms doe ik er een zakje nasi- of bami kruiden door. De saus kan varieren waar je toevallig zin in hebt of welke ingredienten je wilt opmaken. Soms heb ik restjes saus, pepersaus of kerriesaus. Hoe je het maakt het is altijd lekker. Voor het wat gemakkelijker maken om het gehakt over de bloemkool te doen ga ik als volgt te werk: Ik doe een plastic of glazen kom, die groot genoeg is voor de bloemkool met gehakt, invetten met olie. Dan druk ik het gehakt in die kom bodem en zijkanten tot aan de rand, leg er de gekookte bloemkool in, maak met een spatula even wat los aan de zijkanten, leg een groot bord erop en keer het hele zaakje om. Druk het gehakt nog eens mooi om de bloemkool heen en zet hem in de ovenschotel en dan in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

O la la dit is erg lekker en echt niet lastig om te maken. Ook heerlijk in de winter want doet je een beetje aan de zomer denken. Een complete maaltijd en lekker met rozemarijn of oregano aardappels die je gelijk mee kunt roosteren. Dit is smullen en smaakt in alle seizoenen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Taarten omhullen met een laagje fondant, marsepein, een glazuur of ganache is heel mooi en ook nog eens lekker, maar een gevulde laagjescake zonder al die toeters en bellen mag er ook zijn! Om ook dat eens te laten zien hebben we deze taartjes gewoon in al hun eenvoud gelaten – alleen een laagje poedersuiker op de topjes gedaan. Knapperds zijn het! Dit recept komt uit het boek "Dessert tables". …  Lees verder »

Deze calzone is rijk gevuld met geitenkaas, mozzarella en veel verse kruiden zoals tijm, oregano en peterselie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili. …  Lees verder »

Top