1. Home
  2. Community
  3. selmavk
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekkere snijbonen op een niet-Nederlandse manier. …  Lees verder »

Gezellig om te maken.Heerlijk om het te eten ! …  Lees verder »

Dit recept heb ik op een andere site gevonden en een weinig naar eigen hand gezet. Het recept is voor een 1000 gram brood …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Broodbakmachine. Een pittig brood voor de lunch, bij de soep of bij een glas wijn. Snel te maken (kost ca. 5 minuten plus rijstijd, baktijd, etc.) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Het is een heerlijk witbrood met veel smaak door knoflook en kruiden. Het is lekker met kaas of vlees en bij de maaltijd. En misschien nog wel lekkerder buiten bij de barbeque! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Superlekker kruidenbrood.. Het recept is voor een rood van 1000gr. Alleen de geur in je huis al... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke engelse tractatie met hartige of zoete vulling …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Het oorspronkelijk recept voor de gegratineerde champignons met kaas is al enkele eeuwen oud. Het dateert uit de tijd dat er in het Parijse Montmartre nog enkele boerderijen waren en er zich bij de huidige Place de Tetre nog wijngaarden bevonden. De champignons kwamen uit de grotten vlak bij Parijs en die zijn er ook vandaag nog. De Parijse champignons zijn altijd stevig en volkomen gesloten. De smaak is, vergeleken met weidechampignons, uitgesproken zacht en fijn.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

12 maiskolven 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur 2 eetl chilipoeder 1/2 theel cayennepeper 1 theel paprikapoeder geraspte schil van 2 limoenen 4 eetl versgeperst limoensap. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Iedereen lust deze courgettesoep; met verrassende smaakcombi van het marokkaanse kruidenmengsel Ras El Hannout (marokkaanse supermarkt) en basilicum. De soep is binnen het kwartier te maken. …  Lees verder »

Deze soep heeft als basis rode linzen. De verse gemberwortel, specerijen en rode peper zorgen voor een specifiek oosterse smaak. …  Lees verder »

"geef me van dat rode, dat rode daar"Dat is wat Ezau zei tegen zijn jongere broer Jacob, die met deze soep het eerstgeborenrecht verkreeg. Deze soep is niet geheel authentiek omdat hier tomatenblokjes ingaan, die waren er in de tijd van de bijbel nog niet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

1 rode ui, stukje gemberwortel (ca. 3 cm), 1 kleine winterwortel of 2 worteltjes, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel gemalen komijn (djinten), 250 g rode linzen, 1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet), 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries). …  Lees verder »

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Nu de paprika`s goedkoop zijn is het leuk om eens bijzondere paprika-recepten te maken. Deze heerlijke paprika-marmelade, die een lichtzoete pittige smaak heeft is plm. 2 - 3 maanden houdbaar. Na het openen moet de marmelade snel opgemaakt worden. Ik heb de marmelade in kleine potjes gedaan, zodat het potje snel leeg is. Gewoon eens proberen. Heel, heel lekker! Doe eens een schepje in een kopje of bord paprikasoep, een topper! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Overheerlijk Italiaans tomatenbrood voor de broodbakmachine …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Argentijnse pasteitjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Argentijns

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Alles in 1 schotel die je bijna helemaal vooraf kunt klaarmaken. Een ovenschotel met venkel, tomaat, ham, kaassaus en aardappeltjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top