1. Home
  2. Community
  3. schwaantje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Licht, luchtig maar wel kalorie rijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

DE BBQ AAN,EEN HEERLIJKE SALADE ERBIJ EN JE BENT KLAAR. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Serveer dit verrukkelijke,zoet-pikante gerecht met rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

500 gr verse pruimen - 2 theelepels citroensap - 4 eetlepels pruimenjam - 250 gr boter - 250 gr witte basterdsuiker - 2 vingergreepjes zout - 2 eieren - 325 gr gezeefde bloem - 1,5 theelepel kaneel - 2 eetlepels poedersuiker …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze parmaham wordt lauw-warm geserveerd en overgoten met een warme honingdressing. Heerlijk op een bedje van notensla (rucula) Een van mijn favorieten voorgerechten als ik mijn vrienden ECHT wil verwennen en toch heel snel klaar wil zijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Tapas, de kleine hapjes van Spaanse oorsprong, zijn erg geliefd bij een drankje. Meerdere Tapas bij elkaar kunnen zelfs een complete maaltijd vormen. Vis en schaal- en schelpdieren lenen zich bij uitstek voor deze hapjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een zalige herfstschotel met rode-kool en wildragout, spekjes en rode port, rode wijn en heerlijke kruiden en macaroni.recept vond ik in een oud pasta-kookboek (1997)van Wilma van Hoeven. Mmmmmmmmm de geur van lekker lang stoven van het vlees met heerlijke kruiden en van de gekruide rode kool, als je daar geen trek van krijgt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

3 dl melk 100 gr. kristalsuiker 3 eieren 2 tl vanille-essence 85 gr. bloem 50 gr. boter 5 grote appels 4 el cognac of calvados 1 tl kaneel poedersuiker vanille-ijs of slagroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker warme luxe verwenbroodjes met gesmolten mozzarella en tartaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

6 ons varkenshaas, bosuitjes, jus d'orange (1 wijnglas), honing (1 eetlepel), ketjap (2 eetlepels of meer naar smaak), gemberpoeder, zout en peper. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Een van die recepten die ik normaal gesproken op mijn 'gevoel' maak. Laatst vroeg iemand het recept dus was ik gedwongen te bedenken wat de verhoudingen van de ingredienten zijn. Hier is het resultaat van het 'vertaalwerk', maar zelf zondig ik de volgende keer onmiddelijk, want de ene keer doe ik toch een snufje meer of minder van dit of dat er bij als ik vind dat het op dat moment zo het lekkerst is. …  Lees verder »

Kerst 99. Zalig, heerlijk, verrukkelijk!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

150-200 g gerookte eendenborstfilet,*2 el rode wijnazijn,*1 tl mosterd,*7 el olijfolie,*1,5 el notenolie,zout,peper,100 g druiven zonder pit,* 60 g magere spekreepjes,*30 g pijnboompitten,*150 g slamelange. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 citroen 25 g boter 1 ui, gesnipperd 300 g Lassie risottorijst 5 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten) 1 el C1000 olijfolie traditioneel (vergemalen) peper, zout 4 stukken zalmfilet à 100 g 150 g gepelde roze garnalen …  Lees verder »

Top