1. Home
  2. Community
  3. scandinavie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dinsdagsoep; aardappelsoep voor 6 porties …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Mierikswortel en vis is een verbluffend lekkere combinatie. Dat weten ze in Zweden al jaren! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Zomergroentesoep …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch

Men kan deze finse komkommersoep heet en/of koud opdienen;wil men het heet dan mag het niet aan de kook laten komen;wil men het koud zet dan de soep in de koelkast. In beide gevallen proeft men eerst peper en zout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Scandinavisch

2 1/2 kop water 1 eetlepel suiker 1/4 theelepel zout 2 1/2 kop melk 300 gr diepvries doperwten 1/2 bloemkool in rozetjes 1 grote wortel in blokjes 5 kleine geschilde en in vieren gesneden aardappelen 1 eidooier 2 eetlepels boter 1 eetlepel gehakte kervel of peterselie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

5 geschilde middelgrote appelen 4 koppen water 0,5 theelepel geraspte citroenschil 2 eetlepel maizena 0,25 kop koud water 0,5 kop witte wijn 0,5 kop suiker 1 theelepel kaneel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Scandinavisch

Zweeds gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Zweedse Erwtensoep …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

Zweeds gericht geschikt voor op het smorgasbord. Kan ook als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Deze haring wordt in Zweden als onderdeel van het smorgasbord geserveerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

De Zweedse versie van een boerencake …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Deze Scandinavische vruchtensoep is in feite een puree van rozenbottels, die als zoet nagerecht geserveerd kan worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Uit Scandinavie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Bladerdeeg gebakje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Mustikkapiirakka. Heeft u i.p.v. slagroom liever een meegebakken bovenlaag op de koek, meng dan 3 eieren, 250 ml. room, 200 gr. creme fraiche, 3 eetl. maizena, 50 gr. suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Giet dit over de vruchten en bak de koek ca. 15 min. langer dan hieronder staat aangegeven. Combimagnetron. Het kneeddeeg is (goed verpakt) 2 dagen houdbaar in de koelkast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Gemarineerde Haringtaart, Bron: Sverige Kuriren, Juni 2000 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

Ingemaakte Haring met Knoflook/Kaviaar sausje. Typisch Zweeds gerecht. Let op dat je de haring 1 avond vantevoren al moet inmaken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

Lekker lunch-gerecht voor feestdagen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

Zalm burgers met anjovisdressing …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch
Top