1. Home
  2. Community
  3. scandinavel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

3.5 points per persoon (4 pers.) We hebben hier echt van zitten smullen!! Je hebt niet het idee dat je aan het lijnen bent als je dit eet. …  Lees verder »

Verslavend lekker!! Mijn nicht met haar vriend waren het weekend hier. Zaterdagmorgen nog voor het ontbijt deze super lekkere koeken gebakken. Ze waren nog voor het weekend voorbij was OP! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

125 gr boter, 125 gr witte basterdsuiker, 1 ei geklopt, 250 gr bloem gezeefd, 1 eetl. oploskoffie, voor de garneering; 1 eiwit, 1 eetl. kandijsuiker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

450 gr suiker 1 zakje vanillesuiker, 3 eetl. water, 50 gr boter, 2 eetl. stroop. 3 dl melk. 1 1/2 dl room. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

5 eiwitten 250 gr. basterdsuiker mespunt zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

150 gr. bloem, snufje zout, 25 gr. cacaopoeder, 115 gr. zachte boter, 115 gr. basterdsuiker, 1 ei, 1 eiwit losgeklopt, grove suikerkristallen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

200 gram bananen (wegen zonder schil)1 theelepel citroensap 70 gram suiker 5 gram vanillesuiker 175 ml melk 50 ml slagroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is een prima receptje om eiwitten op te maken die je na bereiding van een ander recept over houdt (bijvoorbeeld bij frambozen-bananenijs) …  Lees verder »

Ijs waar je je vingers bij af likt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

125 g bloem 1 tl bakpoeder 3 eieren 2 dl melk zout boter om te bakken stroop, siroop of honing klontjes boter …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Trusten schreef; "Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak." …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Met dit recept heb je 6 heerlijke eierkoeken, ik heb het verdubbeld. Volgende keer als ik ze maak zal ik er een foto bij plaatsen.Inmiddels een foto bijgeplaatst,beetje geexperimenteerd met bakken, grote en kleine eierkoeken gemaakt, oven iets hoger dan worden ze wel bruiner maar toch ook wat droger. De lichtere koeken vind ik persoonlijk toch lekkerder,ze zijn dan iets kleffig en blijven ook langer goed. …  Lees verder »

350 g couscous 500 g sperziebonen 2 rode Spaanse pepers 3 eetlepels olijfolie 350 g gehakt 1 teentje knoflook 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) zout peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spätzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

+/- 1 kg bloemige aardappelen 400 a 500 gr gesneden andijvie 125 gr spekreepjes 250 gr champignons 2 Kippen bouillonblokjes 200 gr geraspte oude kaas Zout Peper Ketjap Kerriepoeder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top