1. Home
  2. Community
  3. sasvdberk
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Frikandellen of Frikadellen? Ik denk niet dat er nog mensen zijn, een handjevol ouderen uitgezonderd uit Keurslagerskringen, die weten wat een oorspronkelijke frikandel is. Ik doe een beroep op uw voorstellingsvermogen: op tafel wordt een zeer dunne lap vers vet spek gelegd. Daarop wordt een vrij dikke laag biefstuk tartaar gelegd, licht gezouten en gekruid. Vervolgens wordt de lap spek spiraalsgewijs opgerold. Als de rol goed gekoeld wordt en is opgesteven worden er schijven van gesneden. Om en om bakken in de koekenpan, 2 x 3 min., klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Traditioneel horen hier Tsjechische Knoedels bij. Het kan natuurlijk ook met rijst, boerenbrood of aardappelen. Aanbevolen drank: bier! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Tsjechisch

De lekkerste komkommer in zoetzuur ! recept komt van mijn schoonzusje ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

3 sjalotjes, 2 beschuiten, 500 gr rundertartaar, 2 eieren, 3 eetlepels fijngesneden peterselie, 2 eetlepels tomatenketchup, een paar druppels tabasco, peper, zout, olie …  Lees verder »

Frisse drank zoals de amerikanen hem maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Gegrild vlees of geroosterde kip krijgt een extra lekker accent met boter met een bijzondere smaak. …  Lees verder »

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Heerlijke marinade gekregen van Leo Lugtenburg …  Lees verder »

Een hele hete saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is samen met je favoriete broodsoort (b.v. ciabatta, een dikke plak donker brood etc), een heerlijke aanvulling bij een goed stuk gegrild vlees. Het is echt een soort knoflookbom, boterzacht en heerlijk. Ik persoonlijk vind het altijd flauw als mensen lang twijfelen of ze wel of niet aan de knoflook zullen gaan, ik gebruik bijna altijd overal knoflook in, maar let op, hierbij weet echt ie-der-een (!) de volgende dag wat je gegeten hebt !!!!! Maar .... het is echt heerlijk en als knoflookliefhebber moet je dit eens geprobeerd hebben ! …  Lees verder »

Zelf gemaakt is lekkerder …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Toen we toch bezig waren herinnerde mijn moeder zich nog een ?toetje?, weer van haar moeder. Zoals jullie misschien weten kwam mijn "Bomma" uit Belgie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Uit een Brabants kookschrift anno 1860 (voorloper van wentelteefjes) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze geurige olie is lekker door de tomatensoep of omgeschud met warme krieltjes, door aardappelpuree of zuiderse gerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Tegen de hoest. …  Lees verder »

Met rozemarijn & knoflook …  Lees verder »

Goedkoop recept …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Recept van www.ui.nl …  Lees verder »

Lekkerder dan uit de winkel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Met rozemarijn & knoflook …  Lees verder »

Top