1. Home
  2. Community
  3. sadkingbilly
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Blauwvingers is de naam van een koekje. Het koekje is genoemd naar de bijnaam die de inwoners van Zwolle in de middeleeuwen kregen naar aanleiding van het volgende voorval. De stad Zwolle verkocht een klokkenspel aan rivaal Kampen en Kampen belaalde met de kleinste munteenheid, een wagenvracht duiten. De inwoners van Zwolle telden al het kopergeld na en hielden er blauwe vingers aan over. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mijn Indische moeder maakt volgens mijn kinderen de lekkerste boerenkool. Nadat ik haar recept gebruik vinden ze mijn boerenkool bijna even lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Het geheim van een heerlijke Boerenkoolstamp,mijn man is er dol op!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 1/2 kg aardappels kruimig 2 appels, met rode schil 125 g gerookte spekblokjes (duobakje 250 g) 1 eetlepel mosterd 1 zak gekookte wijnzuurkool (500 gr) 50 g rozijnen 1 magere rookworst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De lekkerste crab / tonijnsalade die ik ooit heb geproefd …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

"de lekkerste soep die je ooit gegeten hebt" …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top