Dit lekkere broodje aten wij tijdens onze laatste vakantie in de Elzas.
Eigenlijk gingen we voor die heerlijke Flammkuchen, maar in het restaurant waar we op dat moment belandden hadden geen Flammkuchen, maar wel een pistolet flambée.
Nou daar hadden we geen spijt van. Heerlijk! Dus thuis nagemaakt en nog weer even genoten van onze vakantieherinnering. …
Lees verder »
Wij zijn dol op dit soort stoofjes en ze staan dan ook regelmatig op het menu. Gemaakt voor 4 personen en een hoeveelheid voor 2 personen gaat de vriezer in. Lekker makkelijk voor als je eens wat minder tijd, zin , of inspiratie hebt Zo werd dit gerecht een gerecht van veel Smaakmenutie met een b-tje van mezelf. …
Lees verder »
Toen ik binnen mijn netwerk eens om vegetarische recepten vroeg kreeg ik dit verrassende recept van Yvonne. Eerlijk? Ik vind het nog lekkerder dan echte shoarma. …
Lees verder »
Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola). …
Lees verder »
Een lekkere frisse pita gevuld met een tonijnsalade, snel te maken en grote kans dat je alles in huis hebt! Daar was bij mij in ieder geval dit gerecht op gebaseerd
…
Lees verder »
3uien.,1 bolletje knoflook,surinaamse peper rood,masala drie dubbele kipfilets
Als je teveel over heb kan je het altijd invriezen , makkelijk als je tijd hebt om te koken …
Lees verder »
Ooit zag ik ergens een recept van een toegedekte spinazietaart. Die zag er zo lekker uit. Maar waar ook weer? Kocht ik vorige een kookboek in het Zwarte Woud waar we op vakantie waren (zoals altijd op vakantie!). En ja hoor! In dat boek stond net zo'n spinazietaart als ik in mijn herinnering had.
Afgelopen zaterdag kregen we nogal veel eters bij de lunch. Toen zag ik mijn kans waar. De spinazietaart maken ! En die was echt lekker.
Ik heb - in tegenstelling tot het recept - nog wat overgebleven mozzarella - door de spinazie gemengd. …
Lees verder »
Doordat deze hartige jam langzaam op een zacht vuur wordt gesmoord, karameliseren de suikers in de sjalotjes en de knoflook. Hierdoor krijgt de jam een heerlijke zoete smaak ! …
Lees verder »
Deze Flamkuchen kun je ook maken in de Pizzarette. Met de Pizzarette maakt iedereen zélf zijn eigen mini-pizza's, gewoon aan tafel! Midden op tafel staat de speciale Italiaanse pizza-oven met zijn echte terracotta koepel. Zet daar omheen de pizzabodems en alle ingrediënten voor een Margarita, een Quatro Formaggio, een vegetarische pizza of een eigen combinatie van je favoriete ingrediënten.
Hier vind je meer info en kun je er een bestellen: http://www.pizzarette.com/nl/waar-te-koop-2/
…
Lees verder »