1. Home
  2. Community
  3. rylar1
  4. Kookboek indonesich
Kookboek "indonesich"

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Jaren geleden aten we bij een (aangetrouwde) nicht van ons heerlijke nasi met speklapjes. Zij had dit recept van haar moeder, die afkomstig was uit Indonesië en in de jaren '50 naar Nederland was gekomen. Die rijst is me altijd bijgebleven. Pas kwam ik een recept tegen met gebakken rijst met speklapjes. Ik kan me niet meer herinneren of dit hetzelfde smaakte, maar we vonden dit ook erg  lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Het lijk simpel maar het is erg lekker en pittig …  Lees verder »

NIET VEEL WERK, HEERLIJKE SMAAK!!! Deze zelfgemaakte Saté Saus is net even anders dan die uit potjes, zakjes, korrels en anderszins. De basis is ordinaire Pindakaas, SIMPEL en ZOOO lekker!!! Ik maak het meestal bij de Hete Kip en altijd bij de Saté. Eet & Geniet! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verukkelijk soepje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

1 aubergine, in lange dunne plakken 1 grote ui, gesnipperd 2 tomaten, ontveld en in stukken 2 el olie zout peper 1 tl basterdsuiker 1 tl sambal 1 el ketjap manis citroensap 1 dl bouillon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een aparte combinatie van varkensvlees met kaneel, kruidnagel en piment. (niet zozeer specerijen die je bij varkensvlees verwacht) Echt heerlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een bijzonder lekkere sate die op een ongebruikelijke wijze is gemarineerd. Niet geschikt voor haastige eters. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Mijn oudste zoon is een muzikant (net als mijn man trouwens) en in zijn middelbare schooltijd speelde hij in een regionaal bandje. De repetities vonden plaats in de garage van een van de bandleden. De moeder van dat bandlid komt uit Indonesië en heeft hier in Nederland jarenlang in een toko gewerkt zodoende werden de bandleden regelmatig verwend met een of andere Indonesische snack en onder andere deze: Bala-bala wat zoveel betekent als: rotzooi (heb ik me laten vertellen). Ik heb het zelf inmiddels ook een aantal keer gemaakt en het is iedere keer bij wijze van spreken al op voordat het afgekoeld is. Helemaal Smulweb-waardig dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze super lekkere gehaktkoekjes met een bijzondere vulling met o.a. honing, vissaus en lenteuitjes heb ik gemaakt als uitbreiding bij een rijsttafel. Een dergelijk recept kwam ik tegen op internet. Heb er echter helemaal een eigen draai aangegeven. Wat andere en extra ingrediënten toegevoegd. De saus is helemaal naar eigen smaak gemaakt. We vonden de gehaktkoekjes met de saus super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker groentengerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Lekker pittig gekruide Indonesische varkensfricandeau. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Lekker bij witte of gele rijst met boontjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gedurende de jaren is mijn smaak toch veranderd van mild tot meer pittig bij Aziatische gerechten. Bij bijvoorbeeld de Franse keuken laat ik me niet verleiden om het meer pittig te maken. Elk werelddeel heeft in hun keukens een eigen bekoringen en subtiliteiten van smaken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch
Top