1. Home
  2. Community
  3. rylar1
  4. Kookboek vlees
Kookboek "vlees"

6 ons varkenshaas, bosuitjes, jus d'orange (1 wijnglas), honing (1 eetlepel), ketjap (2 eetlepels of meer naar smaak), gemberpoeder, zout en peper. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Varkenshaasje in een boterzachte saus met cognac en champignons. Een hoofdgerecht met een feestelijk tintje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Varkenshaas uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een feestelijk gerecht voor de hele familie. …  Lees verder »

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

simpel, snel en heerlijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een fruitige ovenschotel die goed bij de herfst passen zo om de maagjes weer blij te maken. Echt lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

 Geweldig lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Yummie, yammie dit is wel n van de lekkerste stukjes gehakt om te eten voor mensen die van gekruid en pittig gehakt houden. Het lijkt op Cevapcici, maar is het niet want hier zit meer smaak aan door gebruik van verschillende soorten paprika en pepers. Echt een gehakt smaaksensatie, niet droog, maar supermals. In de zomer ook prima en snel op de barbecue te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Vraag uw slager om kleine beenhammetjes of om beenham aan een stuk. Aan dit gerecht hangt de geur van de de Zuidelijke Staten van Amerika. De daar zo populaire 'hominy grits'-een grove maisbrij-is hier vervangen door polenta. Maar mocht u naar Breda gaan dan komt u dit gerecht ook tegen in restaurant de Beyerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Toen ik dit recept wilde bewerken was mijn "vertel iets leuks"-verhaaltje ineens verdwenen. Kopieren naar dit vak lukt niet, dus ......zie bij "leuke tips". …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk hoofdgerecht! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Winters Stoofvlees …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust! …  Lees verder »

Top