1. Home
  2. Community
  3. rylar1
  4. Kookboek Grieks
Kookboek "Grieks"

Deze stevige ovenschotel die bestaat uit gehaktballetjes onder een laag aubergine en kaas is heerlijk nu het weer wat kouder wordt. Hou de bijgerechten simpel zoals mijn Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en een groene salade want de schotel zelf heeft verder niet veel meer nodig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Kokkinisto =rood maken van vlees door het  in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).  Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,  waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Soms ook wel eens de Griekse lasagne genoemd en zoals er veel verschillende recepten van lasagne bestaan zo zijn er ook genoeg varianten van Pasticcio. Dit is mijn versie. Het grootse verschil zit hem in het feit dat ik geen gewone bechamelsaus heb gebruikt maar een mengeling van Griekse yoghurt, eieren en 2 soorten kaas. Wat een beetje meer pit heeft en erg lekker bleek. Het was een leuk en lekker probeersel. Maak meteen een grote schaal want als het vandaag niet op gaat dan is het morgen ook nog lekker Serveer er een lekkere frisse Griekse boerensalade bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

1 ui 2 teentjes knoflook 2 eetl. olijfolie 2 eetl. pijnboompitten 900 g spinazie (panklaar) versgemalen peper zout 1/2 eetl. citroenrasp 2 eetl. gehakte peterselie 300 g feta 2 eetl. paneermeel 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid) 100 g boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Rosti is altijd lekker, maar deze heeft een Grieks tintje. Snel en makkelijk te maken en lekker krokant. Hij smaakt lekker fris door de kruiden. Gezond fastfood en prima voor bij de buis met wat erbij! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Zo maak je zelf je echte gyroskruiden. Je kan ook een pot kopen, maar is niet alleen duur, er zit voornamelijk zout in. Ik maak ze altijd zelf. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 kilo vlees. Gyros wordt officieel gemaakt van gegrild varkensvlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

gebakken courgettes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

1 liter kippenbouillon 6 kipfilets in stukken verdeeld 100 gram lenteuitje 45 gram bloem 250 gram verkruimelde Feta 1 tl nootmuskaat 5 el gehakte verse dille 4 el gehakte verse snijpeterselie 1 el verse gehakte munt zout en peper 2 eieren gklopt12-14 vellen filodeeg  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

400 gr. Vellen filodeeg of bladerdeeg plakken (uit de vriezer) 400 gr. Roomboter gesmolten 400 gr. Geplette amandelen 400 gr. Geplette walnoten 4 Theelepels kaneel 1 Volle theelepel kruidnagelpoeder 400 gr. Rietsuiker 400 gr Honing 4 Eetlepels water 1 Eetlepel water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

2blokken Feta kaas. 500gram paneermeel 1ei beetje (olijf) olie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Voor als nagerecht na mijn hoofdgerecht "Griekse kip met feta uit de oven", als er nog wat ruimte over is .. Rechthoekige bakvorm, oppervlakte iets kleiner dan een A4-tje. Dit toetje heet "galaktoboureko" en staat in "Koken met plezier, Originele Griekse keuken", van Adelheid Vossiniotis …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

6 plakje diepvries roomboterbladerdeeg 200 g walnoten 3 theelepels kaneel 100 g gesmolten boter 150 ml vloeibare honing 1 1/2 dl (versgeperst) sinaasappelsap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Mmmm. Nog meer heerlijk fingerfood en makkelijk bij de buis. Dit gerechtje is goed voor te bereiden en ontzettend lekker mede door die heerlijke saus. Dit is geen Bifteki ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Mooi fris toetje met Griekse yoghurt, slagroom en rood fruit. Succes verzekerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Een snel in elkaar te zetten spinazie quiche, smaakt net als een echte griekse Spanakopita, maar in een fractie van de tijd. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks
Top