1. Home
  2. Community
  3. ryanne_c
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor het kruimeldeeg: 250 g bloem 125g suiker 125g bakboter 1tl bakpoeder 1ei Voor de appels: zure appels +/- 6 grote 700ml appelsap 1.3pakje vanillepudding suiker, afhankelijk van de zuurheid van de appels tssn de 50 en de 100 g eventueel het sap van een halve citroen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Vers zijn witte bonen alleen (en beperkt)verkrijgbaar in juni. De rest van het jaar zijn ze altijd gedroogd voorradig. Witte bonen zijn romig van smaak en stevig en draderig van structuur, waardoor ze tijdens het koken niet uit elkaar vallen. In Frankrijk gaan ze in cassoulet en in de Vereningde Staten in baked beans. Bij ons hebben de bonen furore gemaakt in combinatie met tomatensaus. Deze huisgemaakte variant is trouwens niet te vergelijken met kant-en-klare bonen in tomatensaus uit blik of pot. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

* 200 gram boter * 3 repen pure chocolade van 100 gram * 1 reep melk chocolade van 100 gram * 4 eieren * 200 gram donkere basterdsuiker * 150 gram zelfrijzend bakmeel * 200 gram pecannoten of walnoten * 125 ml slagroom * 1/2 theelepel zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een zeer lekkere taart afkomstig van het boek Feest van Nigella Lawson. Extra mooi met de bijtjes als versiering! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Rundvlees heeft een grote variatie aan stukken vlees. Als je weet waar de stukken vlees van afkomstig zijn, weet je ook hoe het vlees moet worden bereid. Een voorvoet geeft vlees dat een lange bereidingstijd in een vloeistof nodig heeft, zodat stoven het beste resultaat geeft. De hoofdsoorten van de voorvoet zijn: voorschenkel, schouder, borst, hals, onderrib, dikke rib, fijne rib en klaprib. De sucadelap komt van de schouder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Kwark over en wilde iets bakken. Kwam tot dit recept wat erg in de smaak viel. Dacht pas aan een foto toen de taart al bijna op was. Nav reactie van ruthbrock in 2008 heb ik de beschrijving van het recept aangepast. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

1 citroen 4 eieren 6 jonagold 200 gr. suiker 150 gr. bloem 25 gr. boter 100 gr. hazelnoot, gepelde …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

2 eetl. olijfolie; 1 kg rijpe tomaten; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngehakt; 1 eetl. gdroogde Italiaanse kruiden; 300 gr. spaghetti 250 gr. rundergehakt 100 gr. salami, in blokjes 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt 2-3 eetl. verse basilicum, in reepjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

150 gr boter of margarine 150 gr suiker 3 eieren 100 gr bloem 50 gr maïzena 2 tl bakpoeder 1 mespunt zout 1 mespunt gemberpoeder 1 tl koekkruiden 100 gr geraspte bittere chocolade 100 gr gemalen hazelnoten 30 gr gehakte sukade 30 gr gesneden oranjesnippers …  Lees verder »

300gr suiker 1el + 150 gr zachte boter 800 gr appelen 3 el citroensap 1 snuifje zout 3 eieren 300 gr bloem 2 tl bakpoeder 5 el appelsiensap 100 gr zure room Vet voor de vorm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een zeer smakelijk nagerecht dat zich goed laat combineren met zelfgemaakt ijs …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De allerlekkerste Tira misu die er bestaat. Dit ooit bij vrienden gegeten en het recept mee naar huis gekregen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Echt iets om is uit te gaan proberen. Deze vegetarische taart wordt gemaakt van o.a. gourgetten, selderij, wortel, paprika, champignons, mails en kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Op de wijze van de chef van de 'Lijsterbes', origineel en overheerlijk recept dat we serveren met frietjes! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Een zachte chocoladedroom. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een clafouti van camembert en trompettes de la mort? Klinkt allemaal vreemd en zelfs dodelijk, maar erg lekker en eenvoudig te bereiden voorgerecht. Video: http://www.cuisinezcommeunchef.com/ccc_video_DavidBeve01.htm (Franstalig) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

1 kg.riblappen of dikke lende (in grote dobbelstenen snijden en bestuiven met bloem ) bloem 125 gr. doorregenspek (in dobbelstenen snijden ) 100 gr boter 4 gesnipperde uien 20 kleine uitjes worteltjes een paar tenen knoflook peper en zout 2 dl .bouillon 1/2 fles rode wijn tijm, kruidnagel ,laurier, peterselie 150 gr. champignons …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch
Top