1. Home
  2. Community
  3. ruwe
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Voor 8 glazen;125 gram verse gemberwortel, ongeschild in dunne plakjes gesneden225 gram suiker3 reepjes citroenschil95x1cm)1/8 theelepel zwarte peperkorrels1/8 theelepel pimentbessen(indien gewenst)sprankelend mineraalwater of sodawater8 plukjes munt …  Lees verder »

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Geroosterd Buikspek uit de Chinese keuken!. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Cranberrysaus: heerlijk bij wild en gevogelte. …  Lees verder »

* 1 bol knoflook * 2 stengels bleekselderij * 8 sjalotten * 1 takje verse salie + enkele extra * 12 plakjes pancetta * 50 gr boter * 1 flinke handvol broodkruim * 1 handvol gedroogde abrikozen * 300 gr varkens gehakt * 1 snuf gemalen nootmuskaat * 1 ei * zout peper * 12 kleine takjes verse rozemarijn + enkele extra * 1 kalkoen 4-4.5 kg * 2 wortelen * 1 grote sinaasappel * olijfolie voor het bedruipen * bloem voor de jus * kippen of groentenbouillon voor de jus …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Verschillende variaties om een kerstkalkoen te vullen. …  Lees verder »

Er zijn 2 soorten schorseneren, een lichte en een zwarte soort. Ze zijn nauw verwant aan elkaar, maar ook aan paardebloem en sla. Wat ze gemeen hebben is de lange, spits toelopende wortel. De lichte soort komt eigenlijk uit het hele Middellandse Zee gebied en de zwarte soort uit Spanje en Portugal. De naam schorseneer is afgeleid van een Italiaanse gifslang. Uit die tijd stamt zijn reputatie als geneeskrachtige plant, die zou helpen tegen de pest en slangenbeten. Het blad en de bloemen werden gebruikt tegen maagzuur en leverkwalen. Ik heb meer schorseneerrecepten op Smulweb staan! …  Lees verder »

Een kipfiletje in een feestelijke omgeving. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

4 varkenshaasjes van 150 g. 30 g. boter of margarine 2 fijngesneden uien 16 fijngehakte champignons 100 g. zeer fijn gesneden spekblokjes 2 eetlepels gehakte peterselie of kervel 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels droge sherry 6 eetlepels slagroom versgemalen peper en zout 8 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopt ei 1 glas rode port 2 eetlepels vleesjus pikant 400 g. sperziebonen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Frans voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een van mijn lekkerste voorgerechten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Gestoomde zeeduivel met een sausje op basis van rode wijn en afgebonden door middel van roomboter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heel eenvoudig en snel te bereiden, maar O zo lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees
Top