1. Home
  2. Community
  3. rosmap49
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een eenvoudig koekjesdeeg zonder ei om eindeloos mee te variĆ«ren. …  Lees verder »

1 kg doorregen runderlappen (riblappen), 2 uien of 6 sjalotjes, 1 winterwortel, 250 g kastanjechampignons, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 50 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 125 g magere gerookte spekblokjes, 2 eetlepels bloem, 1/2 fles rode wijn, 1 pot vleesfond (ca. 4 dl), 2 eetlepels gehakte Provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries) of 2 theelepel gedroogd, 100 g groene olijven met piment of zonder pit. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

1 eetlepel azijn 1 laurierblad 2 kruidnagels 1 flinke ui 50 gram margarine peper zout 500 a 600 gram magere runderlappen  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

700 g runderlappen (Greenfields AH) 2 uien 2 teentjes knoflook 2 winterwortels 50 g boter of margarine 100 g magere spekreepjes zout peper 3 1/2 dl rode Bordeaux 1/2 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 1 vleesbouillontablet 1 bakje kastanjechampignons (250 g) 2 eetlepels maizena …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

750 g doorregen runderlappen of sukadelappen 1 grote ui 50 g boter 2 eetl. tomatenpuree zout en versgemalen peper ? l water 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 2 eetl. azijn 2 theel. allesbinder of aangeroerde maizena …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

500 gram runderlappen - 2 uien - 250 gram champignons - 1 winterwortel - 2 plakken ontbijtkoek - 25 gram boter - 250 ml bruin bier - 1 eetlepel suike - 1 zakje Knorr mix voor stoofpotje - 200 gram voorgekookte aardappelpartjes - 2 eetlepels peterselie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

1,5 kg runderlappen, 4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 4 middelgrote tomaten, 2 rode paprika?s, 2 preien, 250 g gedroogde pitloze pruimen, 50 g braadboter, 200 g champignons, 3 dl rode wijn, 3 theelepels Provencaalse kruiden (vers, droog of uit de diepvries), 2 blaadjes laurier, Eventueel maizena. …  Lees verder »

900 gr. riblappen (of runderlappen)/25 gr. boter/half duobakje magere spekreepjes/1 runderschenkel met been/2 uien(fijngesnipperd)/halve fles volle rode wijn/1 winterpeen(in kleine blokjes)/ 2 eetlepels bloem/1 pot vleesfond (380 ml)/1 potje zilveruitjes/2 laurierblaadjes/2 takjes rozemarijn/5 takjes tijm/1 teentje knoflook, gepeld en geplet/1-2 gedroogde chilipepertjes/2 bakjes grotchampignons (a 175 gr., schoongeveegd) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

750 gram runderlappen - 2 uien - 1/8 liter zure room - 150 gram champignons - 125 gram boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel tomatenpuree - 2 theelepels mosterd - zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gram gebraden runderlappen - 3 uien - 2 eetlepels rozijnen - verse tijmblaadjes - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 rode paprika - paneermeel - paprikapoeder - aardappelpuree …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 g doorregen runderlappen zout en versgemalen peper 3 dl witte-wijnazijn 1 laurierblad 2 kruidnagels 2 uien 50 g boter 1/2 eetlepel appelstroop 2 plakken ontbijtkoek 1 eetlepel aardappelmeel  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

500 gr doorregen runderlappen2 grote uien2 teentjes knoflook1 groene paprika 2tomaten2 aardappels2 el olie2el paprikapoeder1theel karwijzaad (kummel)500 ml kippenbouillon, van blokje100 ml volle yoghurt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Limburgs "zuur vlees" …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

? 500 g doorregen runderlappen ? 2 grote uien ? 2 teentjes knoflook ? 1 groene paprika ? 2 tomaten ? 2 aardappels ? 3 eetlepels olie ? 2 eetlepels paprikapoeder ? 1 theelepel karwijzaad (kummel) ? 500 ml kippenbouillon, van tablet ? 100 ml volle yoghurt  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

? 750 g rib- en runderlappen, op kamertemperatuur ? 25 g boter ? 2 grote uien, grofgesnipperd ? 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker ? 1 eetlepel bloem ? 500 ml vleesbouillon (van tablet) ? 3 eetlepels (balsamico)azijn ? 4 kruidnagels ? 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

*750 gr. runderlappen * 2 winterwortels * magere spekreepjes * 3 teentjes knoflook * 2 laurierblaadjes * 1/2 prei * 1 ui * 1 sinaasappel * 500 cl. rode wijn * olijfolie * takje peterselie * tijm * rozemarijn  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Dit Luiks vlees is gestoofd in donker bier; schenk er ook een lekker koel glas Belgisch bier bij in. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

* Snijd voor hachee het vlees in dobbelstenen en gebruik een extra ui. Gebruik mosterd, sojasaus of een takje tijm als extra smaakmakers. * Goulash is hachee met een Balkan-accent. Laat met de ui blokjes paprika meefruiten en breng op smaak met paprikapoeder in plaats van peper. Roer aan het eind van de stooftijd een paar lepels zure room of creme fraiche door de saus. * Bij het bereiden van stoofvlees is het van essentieel belang dat het garingsproces zich voltrekt in een gesloten pan, zodat de waterdamp condenseert en samen met het toegevoegde vocht in de pan gevangen blijft; op die manier wordt voorkomen dat het vlees uitdroogt. * De Franse versie heet Boeuf Bourguignon en daarbij wordt het vlees in rode wijn gestoofd (zie recept).* De rundercassoulet hoeft, omdat er hierbij van bieflappen gebruik is gemaakt, maar 10 minuten te stoven (zie recept Rundercassoulet). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

600 g doorregen runderlappen ? zout en versgemalen peper ? 2 theelepels chilipoeder ? 50 g boter ? 2 teentjes knoflook ? 4 stengels bleekselderij ? 1 zak panklare koolraap (300 g) ? 1 vleesbouillontablet ? 1 flesje Premium Pilsener (33 ml) ? 3 plakjes ontbijtkoek  …  Lees verder »

Top