1. Home
  2. Community
  3. rone27
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze kwam ik tegen op Season with love.nl en het water liep direct in m'n mondje... En m'n ogen hebben me niet bedrogen, want het was echt Smullen: de zachte, heerlijke kipdraadjes in een knapperige tacoschelp. Yum!  Ik heb het recept ietsje aangepast, maar minimaal voor mijn doen.... De foto komt van de site. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

* 4 zalmmoten * 4 eetlepls mosterd * 4 eetlepels créme fraïche * citroensap * witte wijn * boter * zout en peper * 1/2 bakje garnalen * bosuitje …  Lees verder »

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke boterkoek a la Fred van beroep brood/banketbakker geweest …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Er zijn zoveel recepten voor koude schotel in Limburg als voor pasta carbonara in Italië, maar ik vind dit misschien wel de beste variant. Ik heb altijd een beetje medelijden met al die mensen van boven de rivieren, die alleen de noordelijke huzarensalade kennen. Geen vergelijk hoor! Dit is een perfect gerecht voor een koud buffetje, traditioneel bij ons altijd met de kermis gegeten. LET OP: een goede koude schotel maak je minstens een dag eerder. Eén of twee nachtjes in de koelkast zorgen ervoor dat de smaken goed kunnen intrekken en de salade mooi koud wordt. Vlak na het maken is hij echt een stuk minder lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Frisse maaltijdsalada, heerlijk op hete zomerse dagen, lekker snel klaar en voor meerdere dagen tegelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Pastasalade als bijgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Erg lekker, beetje pikanter dan de kant-en-klaarkipnuggets. Leuk om je eigen nuggets te maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Mmm echt een heerlijk, mals en krokant kippenboutje. Iedereen lust het wel. Echt lekker bij de nasi, de bami, groenteschotel of met een gebakken aardappeltje, maar ook zo om lekker weg te kluiven bij de buis of in de tuin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Het vers en vitamine gehalte in deze pasta is prima vertegenwoordigt. Verse spinazie laat zich in dit gerecht gemakkelijk verwerken en heeft mijn voorkeur boven een pak diepvriesspinazie. De lijst met ingrediten lijkt erg groot maar de meeste dingen heb je standaard in huis of kun je gewoon met de wekelijkse boodschappen meebrengen. Laat je ook niet afschrikken door de zwarte pasta die ik hier heb gebruikt, deze kwam ik gewoon tegen in het koelvak bij de supermarkt. Je kunt deze ook prima vervangen door een ander soort pasta. Tip: Zet de geroosterde pijnboompitten en de geraspte kaas op tafel zodat iedereen naar eigen wens kan garneren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel
Top