1. Home
  2. Community
  3. rondeel
  4. Kookboek Stampot
Kookboek "Stampot"

- 1? kg. kruimige aardappels - zout - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 Chinese kool - 1 zakje nasikruiden (Conimex) - 1 eetlepel olie - 125 gr. magere spekreepjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

1 kg aardappels (kruimig) 1 schaal tartaar (350 g) 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g) 1 ei 4 eetlepels vloeibare margarine 3 eetlepels ketjap 2 struiken paksoi 100 ml melk (mager) …  Lees verder »

Dit is een stamppot van prei, paprika en spekjes. Door de Italiaanse kruiden krijg je een heel aparte smaak aan deze stamppot. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Wij zijn niet echt dol op broccoli als groente. Meestal gebruik ik broccoli voor een lekkere soep. Tot we bij mijn broer deze heerlijke broccolischotel aten. Nu zelf gemaakt en er weer heerlijk van gesmuld. Ook een heerlijke ovenschotel voor kinderen. Die zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke vegetarisch stamppotje bestaande uit prei, gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas. Prei in huis en wilde er iets mee doen. Mijn man is niet dol op prei als groente, maar van deze ovenschotel kon hij geen genoeg krijgen. Ik dacht dat ik teveel gemaakt had voor ons tweeën, maar hij heeft alles opgegeten tot de laatste kruimel. Volgens hem: "SUPER". Ik vond het ook lekker hoor! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte romige bloemkool met kruimige aardappelen. Gebakken hamblokjes, crème fraiche en wat hartige Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De knapperig gebakken chorizo smaakt verrukkelijk in de andijvie-stamppot die je op je "gewone" manier maakt. Lekker met knapperige lente-uitjes erdoor. Voor ons een toppertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ik denk dat zelfs kinderen die geen andijvie lusten hier gek op zijn. Behalve het wijntje dan natuurlijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hou je van BBQ-en en hou je van de Griekse Keuken???? Dan moet je deze spiesen echt eens gaan proberen. De knoflook en oregano die in de marinade zitten geven je het gevoel alsof je op een warm Grieks eiland in de Middellandse Zee zit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

350 g tartaar 1 teen knoflook 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 750 g aardappelen 1 kg panklare hutspotgroente 2 kippebouillontabletten 1 zakje boemboe nasi goreng 1 el boter zout peper aluminiumfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Dit recept is snel te maken en erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

* 1 ½ kg kruimige aardappelen * 450 gr tuinerwten extra fijn (diepvries) * 1 blik wilde roze zalm (418 g) * 200 gr crème fraîche light Franse kruiden * 1 rode ui, zeer fijn gesnipperd * 75 gr veldsla …  Lees verder »

Het is nu erg koud buiten, de winter is gekomen. Nu ik dit schrijf vriest het hier alweer -10 graden en het zal in februari en begin maart ook nog wel vriezen dat het kraakt. Als je de hele dag buiten bent geweest in de kou of misschien wel hebt geschaatst wat is er dan lekkerder dan een pan heerlijk stoofvlees? Warm je heerlijk vanbinnen flink van op. Dit is mijn authentieke Hollandse Hachee, maar anders klaargemaakt. Het resultaat is meer smaak en een nog lekkerder saus. Voor mensen die een slowcooker hebben is dit zeer geschikt. Probeer het zelf maar en laat je verrassen door de smaken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top