Geen pizza maar een quiche 4 stagioni. Eigenlijk een pizza quiche dus
Ik had per ongeluk het verkeerde deeg meegebracht uit de winkel en had geen zin meer om weer terug te gaan. Alle andere ingrediënten had ik al in huis. Daarom heb ik maar gewoon de proef op de som genomen en in plaats van een pizza 4 stagioni een quiche 4 stagioni gemaakt. Helemaal niet erg om je zo een keer te vergissen want het resultaat was hartstikke lekker.
Lees meer: de quiche top 10 …
Lees verder »
Pie is een Engels gerecht, het is een soort hartige taart die afgedekt is met bladerdeeg. Ik maak mijn variant met kip en champignons. Ik maak hem op smaak met salie en gedroogde Italiaanse kruiden. Deze ovenschotel maak je gemakkelijk op een doordeweekse avond of in het weekend om indruk te maken op je gasten! …
Lees verder »
Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …
Lees verder »
Nu de temperatuur weer een beetje is gedaald kan de oven weer aan. Dus tijd voor een heerlijke herfstige hartige taart. Ik heb een mix van cantharellen en oesterzwammen gebruikt omdat ik daar zelf dol op ben maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken die je lekker vind. …
Lees verder »
Een beetje met ingrediënten goochelen en je hebt weer een andere hartige taart en omdat gehakt, champignons, prei en feta me wel een lekkere combinatie leek gewoon uitgeprobeerd. Mede door de bodem alvast een beetje voor te bakken en door crème fraiche te gebruiken in plaats van de veel dunnere room krijg je een mooie droge taart die niet wegdrijft van het vocht.
Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant en klaar deeg te gebruiken voor quiche/ hartige taart. Tegenwoordig hebben ze die ook voortaan in het rond, hetgeen nog gebruiksvriendelijker is. …
Lees verder »
Eindelijk, na een poosje experimenteren, een taart met een droge bodem zoals wij die willen en heerlijk knapperige strookjes bovenop. Geen gedoe met steunvulling of een berg paneermeel. Mijn werkwijze bevalt me zo goed dat ik deze op Smulweb zet. Alle zalmtaarten met prei lijken op elkaar maar dit vind ik gewoon de mijne. …
Lees verder »
Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine.
Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt.
Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas.
Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken.
We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …
Lees verder »
Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen! …
Lees verder »
Heee!
Dit recept heb ik samen met mijn huisgenootje gemaakt, zij is net als ik ook een échte foodie. Voordat zij naar Srilanka vertrok om daar te gaan studeren hebben we dit op onze laatste avond samen gemaakt. Onze inspiratie kwam van Pinterest, maar we hebben het recept wat aangepast. Voor meer inspiratie kunnen jullie ook kijken op mijn blog: www.chezbo.nl
Enjoy! …
Lees verder »