1. Home
  2. Community
  3. rondeel
  4. Kookboek Hartige taarten
Kookboek "Hartige taarten"

Een lekkere quiche met Italiaanse smaken zoals basilicum, tomaten en Mozzarella. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Nu de temperatuur weer een beetje is gedaald kan de oven weer aan. Dus tijd voor een heerlijke herfstige hartige taart. Ik heb een mix van cantharellen en oesterzwammen gebruikt omdat ik daar zelf dol op ben maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken die je lekker vind.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een beetje met ingrediënten goochelen en je hebt weer een andere hartige taart en omdat gehakt, champignons, prei en feta  me wel een lekkere combinatie leek gewoon uitgeprobeerd. Mede door de bodem alvast een beetje voor te bakken en door crème fraiche te gebruiken in plaats van de veel dunnere room krijg je een mooie droge taart die niet wegdrijft van het vocht. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant en klaar deeg te gebruiken voor quiche/ hartige taart. Tegenwoordig hebben ze die ook voortaan in het rond, hetgeen nog gebruiksvriendelijker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke gemakkelijke Quiche die lekker gevuld is en heerlijk is als voorgerecht of bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eindelijk, na een poosje experimenteren, een taart met een droge bodem zoals wij die willen en heerlijk knapperige strookjes bovenop. Geen gedoe met steunvulling of een berg paneermeel. Mijn werkwijze bevalt me zo goed dat ik deze op Smulweb zet. Alle zalmtaarten met prei lijken op elkaar maar dit vind ik gewoon de mijne. …  Lees verder »

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 schijf ananas (uit blik) 2 eieren 125 g verse roomkaas 50 g spekreepjes 2 theelepels kerriepoeder 75 g geraspte belegen kaas 10 sprietjes bieslook 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

Deze heerlijke hartige taart met eigengemaakte bodem heb ik voor het eerst gemaakt met mijn nieuwe Magimix keukenmachine. Ik maak heel vaak nieuwe recepten aan de hand van dat wat in nog in de koelkast/vriezer hebt. Ik heb een recept op Smulweb staan van een heerlijke preisoep met gehakt en kaas. Toen bedacht ik dat ik met die ingrediënten en nog wat erbij een lekkere hartige taart kon maken. We hebben echt gesmuld en deze taart komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heee!  Dit recept heb ik samen met mijn huisgenootje gemaakt, zij is net als ik ook een échte foodie. Voordat zij naar Srilanka vertrok om daar te gaan studeren hebben we dit op onze laatste avond samen gemaakt. Onze inspiratie kwam van Pinterest, maar we hebben het recept wat aangepast. Voor meer inspiratie kunnen jullie ook kijken op mijn blog: www.chezbo.nl  Enjoy! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

- …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deegmix voor een hartige taart of pizza 400 gram champignons kastanje 1 stuks uien 40 gram boter 100 gram geroosterde hazelnoten 1 bosje peterselie 3 stuks eieren 150 gram roomkaas vers met knoflook en kruiden (bijvoorbeeld Boursin) 75 gram oude kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke hartige taart, simpel en zo klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Bladerdeeg 2 uien in ringen gesneden 250 gr champignons 2 eetlepels groene pesto 2 vleestomaten in plakjes 150 gr mozzarella-bolletjes, doorgesneden 2 eetlepels fijn gesneden basilicum 150 gr parmezaanse kaas 6 eieren losgeklopt met een scheutje melk peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De meeste andere hartige taarten met spinazie die ik ken zijn bijna allemaal met diepvries spinazie. Maar waarom zou je spinazie uit de diepvries gebruiken als verse spinazie veel lekkerder is? Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de gewokte spinazie wel goed laat uitlekken in een vergiet desnoods met iets zwaars erop anders krijg je teveel vocht in je taart. De spekreepjes zijn een extra toevoeging voor de vleeseters maar je kunt ze ook gewoon weglaten. Niet alleen de verse spinazie maar ook de olijven en de pistachenootjes maken dat deze taart anders is dan andere spinazie taarten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top