1. Home
  2. Community
  3. rondeel
  4. Kookboek Ovenschotel
Kookboek "Ovenschotel"

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept komt van Raquel Carena, chefkok van restaurant Le Baratin in Parijs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

In Spanje noemt men dit gerecht: Huevos a la flamenca. Een overheerlijk gerecht met veel verschillende groentesoorten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

750 gr aardappelen zout 11/2 kg spinazie 350 gr tomaten 2 zakjes Mozzarella á 150 gr boter om de schaal mee in te vetten 1/4 liter slagroom 3 eieren peper 1 bosje bieslook  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mijn man had inkopen gedaan en een veel te grote zak soepgroenten meegenomen. Ook lagen er nog champignons in de koelkast die op moesten. Ik wilde de soepgroenten niet invriezen en bedacht toen dit recept. Een lekker doordeweeks hapje dat je heel goed tevoren kun klaarmaken. Natuurlijk kun je hiervoor ook een groentemix gebruiken en de kruiden hier aanpassen. Gewoon lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Simpel, goedkoop en errug lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en  dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is echt lekker... en snel klaar, wat wil je nog meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In deze ovenschotel zit de bloemkool goed verstopt. Doordat je de bloemkool samen met de aardappelen tot een puree maakt is deze dus niet zichtbaar en kun je op deze manier kinderen EN volwassenen toch bloemkool laten eten. Gewoonweg omdat de textuur anders is en de bloemkool niet herkenbaar. Voor nog meer camouflage kun je eventueel ook nog de kaas, die je gebruikt om mee te gratineren, door de puree heen scheppen. Het grote voordeel is dat je de broodnodige vitaminen op deze manier natuurlijk wel binnen krijgt. De verse ananas in het onderste gedeelte van deze schotel zorgen voor NOG meer vitaminen. Een ware vitaminen bom dus. TIP: Je kunt een half uurtje tijd besparen door de puree gewoon naast de kip / kerrie/ ananas te serveren. Roer in dat geval de geraspte kaas door de bloemkool / aardappelpuree heen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een lekkere variatie op de normale variant. Dit recept is van de Weight Watchers, maar erg lekker. Ben je niet op dieet dan pas je de hoeveelheden kaas naar eigen smaak aan of voeg je nog een extra laagje toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijke eenvoudige ovenschotel waar ik mij de eerste keer misselijk aan heb gegeten! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top