1. Home
  2. Community
  3. ronaldvermeulen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Zoveel variaties op gevulde eieren, maar vaak vind ik ze flauw van smaak. Dit is mijn gevuld eitje. …  Lees verder »

Heel eenvoudig kip gerechtje waar jij weinig voor hoeft te doen, want de oven doet het werk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Oma`s appelflappen: Dan denk ik aan haar knusse keuken en de heerlijke lucht uit de oven als ze aan het bakken was. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Niet de gekonfijte schil van de cederappel, maar het vlees. Het rundvlees, het schouderstuk van de voorbout, om precies te zijn. `Paleron`, zou Escoffier zeggen. Tot een paar jaar terug door sterrenrestaurants hartgrondig geminacht. Maar nu opeens één van de kroonjuwelen op de menukaart (`The pride of place`, zoals wij Engelsen zeggen...), te midden van foie gras, kreeft en tarbot. Wat dat betekent? In ieder geval dat wij van Covent Garden al jarenlang supertrendy bezig zijn, want bij ons staat `t al sinds de jaren `90 op de kaart. Daarom nu hier een sukade-recept. Met onder andere blaadjes van wilde knoflook. Die zijn tegenwoordig volop te vinden. In het bos, maar soms ook in je eigen tuin (zoals bij mij in Ransdorp, waar ze 3 jaar geleden zijn komen aanwaaien...). Heerlijk in soepen en sauzen of fijngesneden in de salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Kippenbouten, in Suriname Botoe genoemd, zijn in een ware delicatesse; de verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen geheime kruidenmengsels ontwikkeld. Kippenbouten, in Suriname Botoe genoemd, zijn in een ware delicatesse; de verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen geheime kruidenmengsels ontwikkeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

500 g hamlappen 1 grote ui 1 rode peper 3 eieren 2 tomaten 1 zakje verse peterselie (30 g) 50 g boter 4 eetlepels ketjap asin 250 ml vleesbouillon (van tablet) 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g) 1 theelepel piccalilly 2 eetlepels kappertjes 3 eetlepels paneermeel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Echt een plaatje om dit zo op tafel te zetten. Als amuse of als voorgerecht. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Een Chic borrelhapjes met een vulling van gerookte zalm met room. Eerder leuk dan moeilijk om te maken, en goed dan ook verrassend! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze rijst kan (bijna) niet mislukken en is extra lekker door de ui en de bouillon! Echt de moeite van het proberen waard! Bijkomend voordeel je kan de rijst ca. 3 uur van tevoren maken, dus geen stress ;-) Lassi is er niets bij! Eet & Geniet! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het woord teriyaki stamt van teri, de glans die de marinade geeft aan vlees of vis en yaki, wat grillen betekent. In Japan wordt teriyakisaus vooral gebruikt als marinade voor vis, zoals verse tonijn. Vandaar dit heerlijke tonijn teriyaki gerecht met een authentieke smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

1 bloemkool 0,5 ui, gesnipperd 2 tl tomatenpuree 1 el kerrie zout 1 teen verse knoflook, geperst 400 ml heet water olijfolie 0,5 fijngesneden vers pepertje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

4 stuks Kipfilet - ca. 600 gram 250 gram Champignons 40 gram Roomboter 3.5 centiliter Witte wijn 2 stuks Eidooier 1 bekertje Crème fraîche 1 Ui 1 Sjalotje Zout - naar smaak Peper - naar smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een snelle satétje met eenvoudige ingrediënten en past goed bij mijn recepten : Variatie op nasi van de chinees of Variatie op bami van de chinees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Stoofpot met licht ind. smaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top