1. Home
  2. Community
  3. ronaldvermeulen
  4. Kookboek eenpansgerechten
Kookboek "eenpansgerechten"

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Lekker makkelijke ongecompliceerde gerecht die ook nog snel klaar zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Lamsvlees ribben gerookt en gedroogd met bot, met veel groenten. 2 e olijfolie 2 uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, fijn 2-4 rode pepers, fijn sperziebonen, in twee geknakt spitskool of witte kool in grove stukken winterwortel, in diagonale langer plakken courgette in dikke plakken middel groot aardappelen, in lengte gehalveerd champignons (groter champignons gehalveerd) bruine bonen, gaar gedroogde oregano laurierblad tijm aromat (Knorr) witte peper (geen zout, want het vlees is ook behoorlijk zout) runderbouillon Jagnjeca Rebra (zoute lamsvlees ribben gerookt en gedroogd met bot) in Turkse supermarkt te kopen Turkse worst Sucuk (zonder vel), in Turkse supermarkten te kopen. of mijn eigen gemaakte Kleine gehaktballetjes (de smaak lijkt op die van Sucuk) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Kijk ook eens op mijn kookgroep wintersegerechten en meldt je aan . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een heel makkelijk recept is Tiroler Gröstl. Dit traditionele Oostenrijkse recept is goed voor een voedzame lunch op de berg. Dit recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakte voor de gasten. Met de restjes van een paar dagen kreeg het personeel om de paar dagen Tiroler Gröstl. Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerecht. Hieronder lees je hoe snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid 5 preien 25 g boter 1 bakje champignons, (250 g), in kwarten 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g) 1 beker kookroom knoflook & fijne kruiden (250 ml) 175 g oude kaas 48+, geraspt 1 ei losgeklopt 2 dikke plakken schouderham (a 160 g), in blokjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere snelle maaltijd voor als je weing tijd hebt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

5 Plakje hartig taart deeg 250 Gr Spekblokjes 750 Gr Prei 2 Dl room Beetje melk 4 Eieren 100 Gr gerasptekaas Zout Peper nootmuskaat naar smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze gemaakt erg lekker vandaar dat ik hem nog een keertje onder de aandacht wil brengen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het enige gerecht wat iedereen in het gezin lust, gaat altijd volledig op! …  Lees verder »

Een smakelijk voorgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Lekker snel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Bijgerecht maar ook als lunch te eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Lekker bij gegrilleerd vlees gerechten, maar past ook uitstekend bij een BBQ. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Ik ben gek op ratatouille en ook op shoarma,maar ik wilde eens wat anders dan anders,met dit recept als resultaat.Het viel ook bij de rest van het gezin in de smaak,dus sindsdien staat het vaak op het menu.Ik weet haast wel zeker dat er meer mensen zijn die deze smakencombinatie zullen waarderen en daarom deel ik dit recept graag.Laten jullie weten wat jullie ervan vinden? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Deze rijke maar eenvoudig te bereiden visschotel is genoemd naar de Mughal-keizer Shajahan, die bekend stond om zijn voorliefde voor lekker eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

150 gram salami 2 uien 250 gram champignons 3 eieren 250 ml kookroom 1 bouillonblokje mozzarella 75 gram geraspte kaas bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top