1. Home
  2. Community
  3. ronaldvermeulen
  4. Kookboek Thais
Kookboek "Thais"

Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Van een kennis uit Thailand heb ik dit originele recept gekregen om de echte Tom Ka Kai te maken. Het is echt heel erg lekker en vanuit een origineel recept uit Thailand. Check ook mijn versie 2.0 van deze soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

4-5 eetlepels geraspte verse kokos (of gedroogde als verse niet verkrijgbaar is) 600 g varkenshaas 2 eetlepels plantaardige olie een stukje verse gember van 3 cm 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 4 verse rawit chilipepers 1 stengel citroengras, taai buitenblad verwijderd en de onderste 6 cm gekneusd 1 eetlepel vissaus 2 eetlepels chilisaus een flinke handvol Thaise basilicum Tip Gebruik verse koriander als je geen verse Thaise basilicum kunt vinden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Pittig gerecht uit de szechuankeuken ook wel bekend als kung pao. Recept op 9 oktober 2013 iets aangepast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

250 gram kip, 2 eetlepels Pindaolie Marinade: 2 tenen knoflook; fijnfijngesneden, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel gemberpoeder(Djahe), 1 ui; fijngesneden, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1theelepel sambal …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

2 eetlepels azijn 2 eetlepels basterdsuiker 1 vleesbouillontablet zout en peper 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden 2 uien grof gesnipperd 2 teentjes knoflook fijngehakt 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden 1 theelepel gemberpoeder 1 eetlepel kerriepoeder 1 scheutje olijfolie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Favoriet gerecht voor in het weekeinde, altijd lekker en vele variaties mogelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Super gemakkelijk met Turkse paprikapasta Ajvar. En heel, heel erg lekker! Wij hebben hiervan gesmuld. In plaats van met gamba`s kun je dit gerecht ook met stukjes kipfilet maken. OOk heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Thaise kippensoep met zoet-zure smaak, verzacht door cocosmelk. Deze soep bestel ik elke keer weer bij De Jaren in Amsterdam. Het recept kreeg ik bij Lai Thai, restaurant & toko, in Den Bosch, en het is heerlijk ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1 ui gesnipperd knoflook, teentje geperst 3 sereh 1 stukje (van 5 cm.) galangawortel 3 djerekpoeroetbladeren 400 ml. kokosmelk 0.8 l. kippenbouillon, van tablet 150 gr. oesterzwam 2 tomaten 250 gr. kipgehakt/kipfilet in dunne plakjes 2 pepers, Spaanse rode 1 citroen 4 el. nam pla 2 el. korianderblaadjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Lekkere soep die je in een handomdraai maakt! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekkere eenvoudige curry met gewokte boksoi. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Dit is de derde in mijn serie van (in totaal 4) indonesische rundvlees gerechten die ik als vervolmaakt beschouw. Na lang zoeken heb ik nu een heerlijke rendang te pakken! Het is een Maleisische versie, te herkennen aan het gebruik van verse koriander. Doordat je het rundvlees toevoegt aan een kokende kokos-boemboe saus lekt het vlees geen bloed en blijft de saus helder geelgroen van kleur. Met dit recept werd het vlees ook heel mals, en op het laatst voeg je de kokos toe waardoor het geheel indikt. Al die verse kruiden maken het een zeer aromatisch gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is werkelijk een werelds gerecht, afkomstig uit Thailand. Van origine is het vreselijk pittig....heb dus maar een "aangepaste" versie ervan gemaakt, toch nog pittig maar niet te. Om het "af te blussen" kun je eventueel wat klappermelk (kokosmelk) toevoegen. Maak het met kip of met biefstuk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

-2 kilo mosselen. -2 flinke eetlepels Thaise rode curry pasta.(zie in mijn Thaise kookboek voor verse curry) -2 stammetjes prei -1 rode paprika -3 winterpenen -stukje verse gember van een duimdikte -2 rode kleine pepertjes -1/8 blok santen -1 tot 1,5 dl water -200 gram basmati rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

2 x 400ml blikjes kokosmelk 1 / 4 kop rode curry pasta 1 / 3 kopje vissaus 1 / 4 kop geraspte palmsuiker of bruine suiker 2 stengels citroengras, schoongemaakt, gesneden in drie├źn, gekneusd 1 kg varkensvlees in dunne reepjes gesneden 2 kleine rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt 5 limoenblaadjes, rug verwijderd, versnipperd 1 kopje geroosterde gezouten pinda`s, gemalen …  Lees verder »

Top