Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. rogerjacobs
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een recept geleerd van mijn (indische)oma. gemaakt van rauwe pindas WAARSCHUWING: als je eenmaal de pindas gaat eten, kun je er niet meer van af blijven!!! Smakelijk.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker, maar als je niet zo van pittig houdt, kun je er beter maar 2 eetl sambal doorheen doen, dan is het prima te doen. De kokos neutraliseert de scherpte van de pepers nog enigszins Je kunt dit recept ook gebruiken voor mosselen of garnalen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken! Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

1 prei - 1 winterwortel - 600 gram stevige visfilets - 5 eetlepels arachideolie - 1/4 liter visbouillon - 4 eetlepels oestersaus of ketjap manis - 2 eetlepels citroensap - 1 eetlepel kerriepoeder - 4 eetlepels kokosmelk of santen - 200 gram gepelde gekookte garnalen - 2 theelepels sesamzaad - 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het traditionele recept,met alleen maar verse ingredienten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Mijn neefje van 5 jaar lust geen tomaten maar deze taart was verrassend snel op! …  Lees verder »

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Onderstaand een aantal zelf te maken sambalrecepten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Gezien bij Life & Cooking …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

1 kip,20gr kemirienoten, 3tl.kerriepoeder(javaanse) 20gr.laos,1 ui,3 teen knoflook, 3tl trassi, 4st rode pepers, 1dl kokosmelk,3dl.kippebouillon, 1mespunt peper, 1mp.zout, 0,3dl.olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Lamsvlees om te ..... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

250gr.tagliatelle,100gr,cantharellen.100gr.shii take 100gr. kastanjechampinons 1 zakje verse italiaanse kruiden,10 sprietjes bieslook,2 takjes peterselie,2 grote tenen knoflook,2eetl. olijfolie.150gr gorgonzola,250ml slagroom og creme fraiche,0,5dl witte wijn …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Boterkoek zoals mijn joodse oma die maakte..... …  Lees verder »

1 liter krachtige bouillon 3 ons bladspinazie scheut room klontje boter 1 lepel bloem 1 grote sjalot 1 ons gerookte paling …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De soep krijgt een heerlijke aroma omdat het gehakt eerst wordt gebakken samen met ontbijtspek en kerriepoeder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een echt nagerecht voor de koudere maanden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top