1. Home
  2. Community
  3. rockyfood
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De lekkerste gemarineerde olijven maak ik altijd zelf. Ik koop goedkope olijven in plastic of pot en zet ze dan in een lekkere marinade. Weekje laten staan (als je dat kunt) en dan smullen maar! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet. Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had. Allebei de soorten zijn natuurlijk te gebruiken. Lekker met Sinterklaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Knapperige Marokkaanse kippasteitjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar. Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen. Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen. Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Indonesiche kippensoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

De ouderwetse hutspot met een vleugje kerrie zoals mijn moeder die altijd maakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

350 a 400 gram kipfilet 2 a 3 stronkjes broccoli 1 blik kipragout 125 ml creme fraiche ruim 1 el. Kerrie poeder zout, peper geraspte oude kaas (voor de liefhebber kan er ook 2 teentjes knoflook in) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 liter kippenbouillon 6 kipfilets in stukken verdeeld 100 gram lenteuitje 45 gram bloem 250 gram verkruimelde Feta 1 tl nootmuskaat 5 el gehakte verse dille 4 el gehakte verse snijpeterselie 1 el verse gehakte munt zout en peper 2 eieren gklopt12-14 vellen filodeeg  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

? 500 g hamlappen ? 1 grote ui ? 1 rode peper ? 3 eieren ? 2 tomaten ? 1 zakje verse peterselie (30 g) ? 50 g boter ? 4 eetlepels ketjap asin ? 250 ml vleesbouillon (van tablet) ? 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) ? 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g) ? 1 theelepel piccalilly ? 2 eetlepels kappertjes ? 3 eetlepels paneermeel  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Benodigdheden (4 pers.) 250 G KRABBETJES OF SCHOUDERKARBONADE 200 G GEROOKT MAGER SPEK 250 G GROENE SPLITERWTEN 1 LAURIERBLAD 2 THEELEPELS BONENKRUID 1 L WATER 250 G PREI 200 G KNOLSELDERIJ 2 EETLEPELS OLIE ? L GROENTEBOUILLON 1 THEELEPEL KARWIJZAAD 2 TOT 3 EETLEPELS PETERSELIE 2 TOT 3 EETLEPELS BLADSELDERIJ 1 ROOKWORST ZOUT NAAR SMAAK PEPER UIT DE MOLEN. …  Lees verder »

Prei & zalm = lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top