1. Home
  2. Community
  3. rocksie1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Mmm dit is leuk, maar ook heel erg lekker en fris. Deze misstaat niet bij de paasbrunch en goed voor te bereiden en makkelijk en snel te maken. Ook in de zomer in de tuin als lunch is deze spread lekker. Ruim voldoende voor 4 personen en afgedekt in een plastic bakje minimaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

12 maiskolven 200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur 2 eetl chilipoeder 1/2 theel cayennepeper 1 theel paprikapoeder geraspte schil van 2 limoenen 4 eetl versgeperst limoensap. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Romige wortelsoep met gember is een heerlijk gerecht waar je het hele jaar door van kan genieten. Dit recept is ook nog eens budgetvriendelijk, voor een schijntje zet je deze soep op tafel. Lekker om te serveren met stevig bruin brood.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een pastasalade zoals deze smaakt heerlijk met warm weer als hoofdgerecht maar is ook perfect als bijgerecht bij een bbq. TIP: Makkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg vlees van de bbq …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekker als lunch of als hoofdgerechtDe (zelfgemaakte) tonijnsalade op deze befaamde sandwich laat je lekker smelten in de koekenpan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Tosti die niet alleen een verfijnde smaak heeft maar ook nog eens goed voedt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Tosti met bechamelsaus en ei: een heerlijk verwenrecept van restaurant Buvette in New York. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Recept van Jamie Oliver, opgepikt van de TV …  Lees verder »

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Onmisbaar tijdens pasen. Deze heerlijke cupcakes gemaakt van Advokaat en Slagroom …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke gemarmerde cake, net even anders!eigen foto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Onmisbaar kruidenmengsel in de Cajun-keuken. De kruiden zijn ook kant-en-klaar te koop. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een keer varieren in de goreng-wereld? Probeer deze variant eens, misschien niet zoals je gewend bent maar absoluut de (kleine) moeite waard.... LEKKER!!!!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijk pittig, romig borrelhapje maar ook lekker op de boterham of stokbroodje! Je zou ervoor kunnen kiezen om makreel uit blik te nemen, maar wij vinden de verse toch wel een stuk lekkerder en je hebt hem in no time schoongemaakt.. Of je vraagt het aan je visboer :-) …  Lees verder »

Top