1. Home
  2. Community
  3. rockqueen
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kilo aardappelen (geen afkokers) - 1 komkommer - 2 uien - 1/4 liter blees- of kippenbouillon - 5 eetlepels azijn - zout en peper - mespuntje suiker - 1 flinke eetelepel mosterd - 4 eetlepels zonnebloemolie - 2 eetlepels gesnipperde bieslook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Lekker Limburgs recept! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

250 gr. farfalle 1 el. olie 250 gr. magor 10 salieblaadjes 3 el. kaas, Parmezaanse, geraspte Peper Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekker snel gerecht voor de zaterdagavond. …  Lees verder »

Dit origineel Urker recept (in dialect) heb ik gekregen van 'klaasb'.Commentaar van een andere Urker: "As je je vis bakken in een 'volautomatische thermostatisch geregelde frituurpan' durf ik niet maar te spreken van een authentiek Urker recept. Oh ja, vergeet de plakreest mit botter in sukker niet bij de vis." …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Niet echt een Urks gerecht, maar vanwege de naam hoort het toch op deze pagina thuis.Heerlijk voorgerecht dat er schitterend uitziet.Het wordt geserveerd met knoflook'bitterballen' op gefrituurde spaghettislierten.Enige kookvaardigheid en handigheid is vereist.Met wijnadvies.Recept van Jonnie Boer van De Librije, Zwolle. …  Lees verder »

? 50 gr. chorizo ? 250 gr. kippenlever ? 1 el. olie ? 10 groene olijven, zonder pit ? paprikapoeder ? 1 el. verse peterselie, gehakt ? 1 ui ? zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een echt feestelijk recept dat iedereen zal verleiden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Wij gaven dit recept een dikke acht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Recept van Hindoestaanse vriend. Lekker met Surinaamse groente (zie spitskool) en rijst. Succes verzekerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Ze ontbraken op geen enkele verjaardag bij mijn tante. Haar kroketten en bitterballen waren voor mij, als kind, altijd een feest apart. Een nicht gaf mij het recept van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit gerecht bereid ik zeker eenmaal per maand en dat is Feest! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Makkelijk, mooi en lekker! Eventueel kun je het deeg laten kneden en rijzen in de bbm. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ben & Linda Baruel.( de makers) Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens proberen. Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen. Aanbevolen. !!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

* Cipolline al balsamico *De zoetzure smaak van deze uitjes is heerlijk als onderdeel van een antipasto of als bijgerecht bij koude en warme vleesgerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

60 g bloem 4 stuk bouillonblokjes 4 eetlepel ketjap manis 1 mespuntje knoflookpoeder (of twee verse teentjes) 2 stuk laurierblad 4 eetlepel olie 2 stuk paprika ,in kleine blokjes geneden 1 eetlepel paprikapoeder ,pikant 1,5 pond runderpoelet 1 theelepel tabasco 1 blik tomatenpuree ,groot 5 stuk ui ,in halve ringen gesneden 1 mespuntje ve-tsin peper,zout …  Lees verder »

Cola anders dan anders. …  Lees verder »

Een milkshake anders dan anders. …  Lees verder »

Favoriet kipgerecht van deze beroemde ster. …  Lees verder »

Top