1. Home
  2. Community
  3. robnorbergse
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

50 g pijnboompitten, 3 beschuiten, fijn gekruimeld, 2 eieren, 2 knoflooktenen, knoflookpers, 6 el pesto, zout en versgemalen peper, 750 g kalfs- of rundergehakt, 125 ml zure room, 150 ml magere yoghurt, 2 sjalotjes, gesnipperd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Goed vullend. Warme avocado is een lekkernij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Pittige ovenschotel met veel groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Zie bereidingswijze …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

1 grote ui 2 knoflookteentjes 2 eetl. zonnebloemolie 500 gr. lamsgehakt 1 theel. kaneel mespuntje gemalen kruidnagel 2 theel. gemalen komijn 1 theel. kerrie 1 klein blikje tomatenpuree 50 gr. rozijnen 3 eetl. gesnipeerde koriander 5 eetl. gesnipperde peterselie zout peper 50 gr. boter 12 velletjes fillodeeg, ontdooid p …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

200 gram rondkorrelige rijst 4 eetlepels olijfolie 1 blokje tuinkruidenbouillon 1 theelepel gedroogde salie 1 blaadje laurier zout, peper 1 versnipperde ui 1 aubergine in blokjes gesneden 2 eetlepels rode pesto 100 gram geraspte Parmezan …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Weer eens iets anders... het uitproberen waard..! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een lekkere, romige soep die je, door toevoeging van meer of minder kerrie, zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De banaan en de kip brengen alles weer een beetje in balans. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Echt een heerlijk nagerecht en vrij simpel om te maken. Bij dit recept schrijven, loopt het water in mijn mond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Deze verrukkelijke selderijsalade kwam ik tegen in een Duits kookboek over Beieren. Het is echt een TOPPER! en doet het heel erg goed op een buffet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Een recept wat vroeger geserveerd werd in Amsterdam, bij het ooit zo fameuze Lido, als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel. En in de Haagsche Statenlaan. Men keek er elke vrijdag verlangend naar uit: het bordje met kleine uitjes en gember. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker Italiaans aubergine-gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Voor 1 brood van 800 gr: 300 gr bloem, 1 theel zout, 1 1/4 dl melk, 30 gr grist, 1 ei, 1 eetl suiker, 30 gr boter, 300 gr rozijnen, 50 gr oranjesnippers, 50 gr gesnipperde sukade, boter om in te vetten, 1 ei, 1 eetl. melk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

1 bakje CelaVita Aardappelpuree 2 kleine eieren 2 grote, zoetzure augurken 2 gedroogde tomaten op olie 4 plakken jong belegen kaas 4 plakken gekookte achterham bloem 11/2 kop cornflakes half boter/ half olijfolie vers gehakte peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zeer gekruide rijst maar oh zo lekker bij mexicaanse gerechten . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit komt uit de Vrekkenkrant en smaakt subliem! Deze hoeveelheid zou in de winkel FL 24,- kosten en kost zo FL 5,79 …  Lees verder »

350 g bloem 5 g zout 25 g basterdsuiker geraspte citroenschil 1 ei 25 g gist 1? dl melk 75 g boter of margarine 150 g krenten 150 g rozijnen 25 g sukade 25 g oranjesnippers amandelpers van 75 g amandelen Voor de garnering 50 g boter (om te bestrijken) 60 cm rood lint een takje hulst …  Lees verder »

Top