1. Home
  2. Community
  3. rmdelvoie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een sensationele smaak-explosie en als je van knoflook houd komt je met deze receptje aan jou trekken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Een lekker en makkelijk slankgerecht, dit is een dieetportie ben je niet op dieet neem je gewoon meer kip en aardappelen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik vind het nog steeds één van de wonderen in de keuken. Kaas maken betekend dat jij door een combinatie van ingrediënten, iets totaal anders creëren. Paneer kunt je als nagerechten, borrelhapjes, bijgerechten en als vlees vervanger bij hoofdgerechten gebruiken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

750 gr aardappelen zout 11/2 kg spinazie 350 gr tomaten 2 zakjes Mozzarella á 150 gr boter om de schaal mee in te vetten 1/4 liter slagroom 3 eieren peper 1 bosje bieslook  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Jamie Oliver noemt dit "de makkelijkste en sexieste salade ter wereld". Dat is misschien een beetje overdreven gesteld, maar het is inderdaad een lekkere combinatie. De zoete vijgen, de zoute ham en de romige mozzarella. …  Lees verder »

Een bord pasta is altijd lekker, maar met deze Tonijnsaus smaakt dit bordje niet alleen lekker, maar hemels. Hartig, zilt, zuur, zoet, fris en romig zijn hierin verwerkt en het gerecht is in 15 minuten klaar. Wat wil een mens nog meer. Voedzaam, gezond, slank en lekker. Eet er een frisse salade bij en je zult merken dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Warm of koud, altijd lekker ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Asperges gewikkeld in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons met een romige wijnsaus. Wie kan dit weerstaan? N.B. de saus in het recept was uit een pakje. Dus mijn eigen wittewijn saus gemaakt met een klein beetje geraspte kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een super gemakkelijk, supersnel en super lekker wokgerecht. Ik zou dit zelf niet zo bedacht hebben. Toen in het recept las dacht ik: gewoon eens proberen. Mijn man en ik vonden het echt SUPER! Ga dit zeker nog heel vaak maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Wat begon als pittig studentenkliekje met een pakje macaroni-mix en sambal (en bier om te blussen!), is een favoriet recept voor ons en de kinderen, maar dan wel helemaal vers gemaakt (en iets zoeter). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

2 eetlepels olijfolie 1 ui, in kleine blokjes 1 aubergine, in kleine blokjes 1/2 theelepel gemalen kaneel 1 sinaasappel 2 eetlepels walnoten, grofgehakt 1 eetlepel honing 1 eetlepel fijngesneden koriander 100 ml griekse yoghurt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een leuk idee voor op een feestje; mini lasagne uit een muffinvorm …  Lees verder »

12 kwarteleitjes 500 g gemengd gehakt 1 tl cayennepeper 2 tl Italiaanse kruiden 100 g bloem 2 eieren losgeklopt 100 g paneermeel 2 el boter 6 el mayonaise 2 el mosterd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

3 in 1 voorjaar`s maaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Dit is eigenlijk een recept om gehaktballen luchtig te maken. Geen bijzonder recept dus maar zo maakte mijn vader ze en daarom zet ik dit maar eens op smulweb omdat het heerlijke luchtige ballen zijn. Ik heb het internet `afgespeurd` kooksites bekeken maar nergens iets dergelijks kunnen ontdekken. Mijn vader gebruikte zover ik weet geen olijfolie (doe ik wel) maar gewoon boter (of braadboter) ik kan het niet meer vragen helaas, maar dat vermoed ik dus. Ook waren zijn ballen niet bijzonder gekruid ik weet dat hij grove mosterd en gewoon peper, zout en wat nootmuskaat raspte meer niet. Uiteraard kan je de ballen geheel naar eigen smaak kruiden want ik wissel ook vaak met kruiden. Ik maak ze dit keer zoals mijn vader ze maakte en dat is met die `vreemde vulling`. Geen paneermeel, brood of wat anders maar namelijk met de basis van een roux (zonder vloeistof) toegevoegd aan de vulling. Ik had 800 gram gehakt,heb je minder pas dan de hoeveelheid bloem/boter voor de vulling aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top